Klipp

Skribent

Viktor Jerner

31 januari 2016 | 19:00

Se "Carol"-trailern som var för het för TV

Sex och naken hud i trailers har aldrig gått hem särskilt väl i USA.
Mordiska psykopater, människor som dör till höger och vänster eller glorifiering av vapen har det alltid varit godkänt att visa i amerikanska trailers, men när det gäller sex och naken hud däremot, då blir det genast mer problematiskt. Tack vare så kallade "red band"-trailers - som visas före barnförbjudna filmer på bio och sedan släpps på nätet - har det blivit lite mer rimlig balans på sistone, men när det gäller TV-kanalerna i USA så ser läget fortfarande precis likadant ut.

Ett rykande aktuellt exempel är en 60 sekunder lång trailer från Todd Haynes "Carol" som direkt nekades av kanalen ABC på grund av några nakna sekunder från sexscenen med Cate Blanchett och Rooney Mara. Nu har den dock letat sig ut på nätet via ScreenCrush och finns att se i sin helhet nedan (dock med en vattenstämpel eftersom den inte var helt färdigställd för släpp när beslutet togs). 

Om några representanter från ABC läser detta så skulle jag vilja varna för en vacker och ömsint fysisk yttring av kärlek i följande klipp:  


Hade det här varit olämpligt att visa i TV, eller är det snarare omöjligt att förstå hur det ens kan uppfattas som stötande? 
| 31 januari 2016 19:00 |