Film

Skribent

MovieZine

14 januari 2019 | 14:00

Peter Magnusson filmar komedin "Carl-Johan, Frank och jag"

I mars startar inspelningen av "Carl-Johan, Frank och jag" – en komedi om ett frieri och små vita lögner. I huvudrollerna ser vi Liv Mjönes, Peter Magnusson och Erik Johansson.
Vera börjar närma sig sin 40-årsdag och har tröttnat på singellivet och längtar efter den stora kärleken. Hon är visserligen dödligt kär i sin charmige kollega Frank, men han har redan en tjej... Hennes livscoach börjar tröttna och tycker det är dags att Vera sänker sina krav, mållåser på en hyfsad kille och sätter fart på sitt liv.

"Carl-Johan, Frank och jag" beskrivs som en komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll.

Manuset är skrivet av Peter Magnusson, som tidigare skrivit och medverkat i de somriga komedierna ”En gång i Phuket” och ”Sommaren med Göran”. Men nu bär det av till skidorten Åre istället. Med på resan finns Liv Mjönes (”All Inclusive”) och Erik ”Jerka” Johansson (”Bonusfamiljen”).

- Liv och Erik är en perfekt matchning med mig! De är ett par av Sveriges smartaste skådespelare och det ska bli kul att jobba ihop. Nu längtar jag bara efter att få spänna på pjäxorna och sätta igång, säger Peter Magnusson i ett pressmeddelande.

Inspelningen startar i mars och äger rum i Åre, Göteborg och Stockholm med planerad biopremiär vintern 2019. För regin svarar Leif Lindblom (”Solstorm”, ”Svensson, Svensson: I nöd och lust”).
| 14 januari 2019 14:00 |