Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 november 2023 | 09:30

Åter till "Cape Fear": En av Martin Scorseses mest brutala thrillers blir tv-serie

Scorsese jobbar ihop med Steven Spielberg för en nytolkning av "Cape Fear".
"Killers of the Flower Moon"-regissören Martin Scorsese hoppar rakt in i nästa projekt. Hans vassa 90-talsthriller "Cape Fear" är på väg tillbaka. Denna gång som tv-serie, skriver Deadline.
 
Den officiella handlingen utlovar tråkigheter för "ett par gifta advokater när en ökänd mördare från deras förflutna släpps ut efter många år i fängelse". Planen är att tv-serien ska bli en modern thriller som utforskar 2000-talets besatthet med true crime-genren.
 
Det kan bli en spännande twist på den klassiska historien. I långfilmen från 1991 spelade Robert de Niro rollen som den brutala stalker som förföljde Nick Noltes advokat - som misslyckades med att försvara honom i rätten - och dennes familj.
 
 
Ytterligare en anledning att se fram emot nytolkningen av "Cape Fear": Scorsese producerar tillsammans med Steven Spielberg, vilket också blir deras första gemensamma tv-projekt.
 
En gång i tiden var Spielberg tänkt att regissera "Cape Fear" och Scorsese skulle ta sig an "Schindler's List". De gjorde det kloka beslutet att byta projekt med varandra.
| 23 november 2023 09:30 |