Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 juli 2023 | 17:30

Capcom vill göra fler remakes av "Resident Evil"-spel

Kan vi se fram emot remakes av "Resident Evil: Code Veronica" och "Resident Evil 0" i framtiden?
I våras släpptes remaken av "Resident Evil 4", som fick full pott av oss här på MovieZine med orden att det är "ett kärleksfullt återgivet spel där historiens fånigare ögonblick balanseras av adrenalinpumpande strider och mer känslomässigt engagemang".
 
Innan dess gjorde de uppskattade remakes av "Resident Evil 2" och "Resident Evil 3: Nemesis", mellan helt nya spel som "Resident Evil 7: Biohazard" och "Resident Evil Village".
 
Nu när de har återutgivit alla spel upp till fyran, är det många som funderar om det även är dags för "Resident Evil 5" från 2009 att få en remake, men Capcom menar att de även funderar på att göra remakes av de icke numrerade titlarna i serien.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Remaken av "Resident Evil 4" har fått minst lika höga betyg som originalet från 2005.
 
När aktieägare fick ställa frågor till beslutsfattare på Capcom nyligen handlade en fråga nämligen om de bara planerar att ge seriens numrerade titlar nyversioner. 
 
- Vi för diskussioner om den framtida expansionen av den här serien så att den kan avnjutas av en bred publik, svarade de.
 
Det låter alltså som att även spel som "Resident Evil: Code Veronica", "Resident Evil 0" eller "Resident Evil: Revelations" skulle kunna få nytt liv. Samtidigt väntar vi på nyheter om seriens nionde del.
 
"Resident Evil"-spelen har filmatiserats flera gånger, med oftast ganska uselt resultat som den dåliga "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" eller den nedlagda Netflix-serien. Det ryktas dock om att även en ny film är på gång.
 
Vilket "Resident Evil"-spel skulle du vilja se en remake av?
| 10 juli 2023 17:30 |