RYKTE

Skribent

Thomas Linnaeus

2 juni 2023 | 10:50

Åh nej! En ny “Resident Evil”-film ryktas vara på väg

Trots att actionskräckisen från 2021 sågades planeras en ny film i serien.
Ännu en gång ska den fantastiska spelserien bli film. Bloody Disgusting skriver att en ny “Resident Evil" är på väg. Det är den kanadensiska staden Sudbury, där delar av förra filmen spelades in, som meddelat att man kommer få bidrag för ett projekt med titeln “The Umbrella Chronicles”.
 
För alla ej insatta, så är Umbrella företaget bakom viruset som förpestat Raccoon City och resten av världen i “Resident Evil”. Förra filmen “Resident Evil: Welcome to Raccoon City” spelar vidare på detta koncept men lyckades inte uppnå kritikernas förväntan. Trots det drog filmen in 42 miljoner dollar efter en budget på 25 miljoner dollar.
 
Sony har inte bekräftat produktionen ännu, men förra filmen antydde att en uppföljare var på väg. “Resident Evil: Welcome to Raccoon City” regisserades av Johannes Roberts och här såg vi flera huvudkaraktärer från spelen. Kaya Scodelario spelade Claire Redfield, Hannah John-Kamen såg vi som Jill Valentine, Robbie Amell som Chris Redfield och Avan Jogia spelade Leon S. Kennedy.
 
Här på MovieZine sågade även vi “Resident Evil: Welcome to Raccoon City”. Anders Eklöf kallade actionrullen för “rörig, tråkig och smått underhållande” och gav den 2 av 5. Förhoppningsvis blir nya filmen bättre.
| 2 juni 2023 10:50 |