Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

24 maj 2014 | 11:01

Cannes: "Pulp Fiction" firade 20 år med strandbio

Tusentals kom för att se Quentin Tarantino och skådespelarna presentera filmen.

Strandbion på Cannes filmfestival är ett populärt inslag för många filmälskare varje år. Fredagens visning blev dock något alldeles extra, med celebert besök och en kultklassiker som står på många favoritlistor.

Någonstans över 2000 personer hade samlats på stranden längs Croisetten för att se "Pulp Fiction" under bar himmel. Det var inte långt från platsen där "Pulp Fiction" premiärvisades i maj 1994.

Quentin Tarantino började med att presentera sin musa, skådespelerskan Uma Thurman, och överraskningsgästen John Travolta. På plats fanns också producenterna Lawrence Kasdan och Harvey Weinstein. Även Tarantinos favorit Michael Madsen tittade förbi för gratis bio.

Med Mia Wallace och Vincent Vega uppe på scen var det dags för regissörens undersökning bland publiken.

- Vilka här har sett "Pulp Fiction"?

Nästan alla har.

- Vilka här har inte sett "Pulp Fiction"?

Några få händer åkte upp i luften, men buades genast ut.

- LOSERS! Jag gjorde filmjäveln för 20 år sedan, vad fan har ni väntat på?

Efter skratt och långa applåder från en extatisk skara åskådare avslutade han med:

- Jag vet inget bättre sätt att se "Pulp Fiction" än under de här omständigheterna. Har ni en joint på er är det dags att tända den, för nu kör vi!

Tarantino, Thurman och Travolta satt med i publiken och såg om sin mest hyllade film, där det applåderades under många kända scener. Efteråt tog de sig en stund för att fotograferas med och av fans. Jag fick nöja mig med den episka upplevelsen att ha sett en av mina favoritfilmer i regissörens sällskap!