Skribent

Daniel Feldt

16 maj 2010 | 14:12

Cannes på 60 sekunder: Dag 4

Här är allt du behöver veta om vad som hände under filmfestivalens fjärde dag.

Två av de stora visningarna under den fjärde dagen var Woody Allens "You will meet a tall dark stranger" och Mike Leighs "Another Year".

Woody ses här bärandes en fräsch solhatt och med skjortans snibbar ledigt utanför tröjan.

Allens film visas utom tävlan och beskrivs som en mellanfilm från Woody Allen av majoriteten av publiken. Bitvis riktigt underhållande men inte samma klass rakt ingen som t ex "Match Point" och "Vicky Christina Barcelona". Påminner om Woodys ensamblefilmer från 80-talet. Anthony Hopkins får beröm för sin roll.

Det kanske klagas på den nya Conans muskler, men lång är han. Alla andra är ju knappt till midjan på honom...

Daniel S Oglade, vår reporter på plats, fick också se en trailer till den kommande Conan-rullen från regissören Marcus Nispel. Rose McGowan såg ut som en skallig ormprästinna och Ron Pearlman som stenhård stridskämpe. Jason Momoa som Conan då? För tvålfager och inte tillräckligt musklig? Alla bilder finns på Festivalbloggen.

Xavier Dolan i de tjocka, fräcka bågarna.

Sent på kvällen igår visade den 21-åriga Xavier Dolan sin film "Les Amours Imaginaires" i sektionen "Un Certain Regard" och applåderna lyfte taket i Salle Debussy och verkade aldrig dö ut. Regissören debuterade förra året på Cannesfestivalen med sin "I Killed My Mother" som även visades på Stockholms Filmfestival i november förra året. Hans nya film beskrivs som en hip remake av "Jules och Jim" från 1962 men enligt IndieWire så trasslar den in sig i sin egen coolhet.

Det finns gott om affischer för kommande filmer tapetserade över hela stan i Cannes. Vad sägs om t ex kubanska zombies i "Juan of the Dead"?

Under en visning av filmen "A Serbian Film" så lyckades en distributör svimma och bryta näsan i dörren till utgången när han/hon skulle ta sig ut mitt under visningen. Filmen visades också under SXSW där personalen, den visades på Alamo Drafthouse där det serveras mat och dryck under filmens gång, inte tvingades arbeta under visningen då bilderna ansågs för jobbiga för flertalet av servitörerna. "A Serbian Film" handlar om en fd porrstjärna som lockas tillbaka till karriären. Han går med på en sista film tack vare en obscen summa pengar. Villkoret är att han inte får reda på vad som ska filmas förrän kameran går igång...

Carey Mulligan har pratat med DNs Helena Lindblad och är tydligen ruggigt sugen på att gestalta Lisbeth Salander.

Dagens Citat: "Min syn på livet är karg och pessimistisk. Det finns inga fördelar med att åldras. Det är inte alls bra. Jag avråder starkt från det." - Woody Allen

| 16 maj 2010 14:12 |