Film

Skribent

Daniel Feldt

15 maj 2010 | 12:42

Cannes på 60 sekunder: Dag 3

Här är allt du behöver veta om vad som hände under filmfestivalens tredje dag.

Om den första dagen enbart handlade om "Robin Hood" så tog pengarna över den tredje dagen. Det vill säga premiären av Oliver Stones "Wall Street: Money Never Sleeps". Presskonferensen under dagen gästades av Oliver Stone, Michael Douglas, Josh Brolin, Carey Mulligan, Shia LaBeouf och Frank Langella.

Just Frank Langella, Shia LaBeouf och Carey Mulligan lyckades hamna i vägen för vår reporter på plats, Daniel S Ogalde, och han gick därifrån med autografer från de tre skådespelarna. Autografer som vi inom kort kommer att tävla ut!

Och hur var "Wall Street: Money Never Sleeps" då? Det var varken burop eller applåder och Oliver Stone slapp bevittna massflykt från biosalongen. Enligt rapporter så är första delen av filmen riktigt stark medan andra halvan och dess slut inte alls håller hela vägen. Ett konstant återkommande beskrivning är Oliver Stone i "mainstream studio mode", "underhållande" och "elegant". Michael Douglas får hinkvis med beröm och vissa kritiker går t o m så långt att de undrar om han inte är aktuell för en Oscar. Det var över tjugo år sedan som Douglas vann en Oscar för samma roll, men då i 1987 års "Wall Street".

Den film som under gårdagen visades inom tävlan var den koreanska "The Housemaid". Rapporter därifrån är att den definitivt är den starkaste film som hittills visats inom tävlan under festivalen. Men så har det som sagt enbart gått tre hela dagar.

Martin Scorsese fanns på plats och presenterade en visning av en nyligen restaurerade version av Luchino Viscontis "The Leopard" med Alain Delon, Claudia Cardinale och Burt Lancaster. - Detta är en av de bästa filmerna jag någonsin sett, sade Scorsese.

Dagens citat kommer från Josh Brolin som på frågan om karaktärerna som de spelar på duken någonsin färgar av sig på dem: "Jag spelade George W. Bush och har varit förvirrad sedan dess".

Regissören Oliver Stone.

En annan regissör: George Lucas.


| 15 maj 2010 12:42 |