Film

Skribent

MovieZine

4 februari 2021 | 09:23

Camilla Läckbergs filmdebut "Glaciär" får premiär i vår

Filmen beskrivs som "en kärlekshistoria under en pandemi" med Lena Endre och Alexander Karim i huvudrollerna.
Vad händer när du tvingas välja mellan kärleken och livet?

I Viaplays nya originalfilm "Glaciär" har världen drabbats av en pandemi som har dödat halva jordens befolkning. Ett virus som ingen först förstod skulle bli förödande, men som nu sprider sig som en löpeld. All mänsklig kontakt är livsfarlig eftersom viruset sprids vid direktkontakt, militären patrullerar gatorna och inga botemedel finns i sikte.

Deckardrottningen Camilla Läckberg har skrivit manuset till "Glaciär" som regisseras av Baker Karim. Huvudrollerna spelas av Lena Endre och Alexander Karim.

– "Glaciär" är en kärlekshistoria under en pandemi, och jag är så tacksam över att ha fått skriva mitt livs första filmmanus till just den här filmen. Jag är golvad av alla talanger framför och bakom kameran, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.
 
Foto: Anna Vinterfall/Viaplay (gäller för alla bilder i artikeln).
 
Filmen "Glaciär" är en kärlekshistoria om en pastor (Alexander Karim) och en läkare (Lena Endre) som inte känner varandra sedan tidigare, men har isolerat sig på samma hotell medan världen utanför rasar.

Trots att närkontakt är lika med döden ligger det i människans natur att söka samvaro och mänsklig kontakt, och de två karaktärerna börjar så småningom att få kontakt med varandra via varsin walkie-talkie. De dagliga samtalen leder till en allt mer fördjupad relation och – trots att de aldrig har träffats – till och med stark kärlek.

– Att få agera mot Lena Endre och diskutera scener med henne är en målbild jag har haft i 25 år, hon är en magiker och ett fenomen i filmvärlden, säger Alexander Karim.
 
 
 
"Glaciär" är skapad av Camilla Läckberg, Baker Karim och Alexander Karim och blir den första produktionen för deras nystartade produktionsbolag Bad Flamingo Studios med Olivier Guerpillon, Frida Hallberg och David Nzinga som producenter.
 
Läs också: 25 svenska filmer klara för premiär 2021

"Glaciär" har premiär senare i vår på streamingtjänsten Viaplay.
| 4 februari 2021 09:23 |