Skribent

Alexander Dunerfors

10 januari 2013 | 21:45

"Call of Duty kan aldrig bli film"

Många Hollywood-studios drömmer om rättigheterna, men Activision säger nej.

Spelserien "Call of Duty" är en av de mest inkomstbringande just nu. Senaste delen, "Call of Duty: Black Ops II", släpptes i november och hade sålt för otroliga en miljard dollar på bara två veckor.

Den futuristiska storyn är bland annat skriven av "The Dark Knight Rises" medförfattare David S. Goyer, och till en trailer har man bl.a. anlitat Robert Downey Jr och regissören Guy Ritchie.

Men hade du hoppats se spelsuccén ta steget till vita duken, kan du drömma vidare.

Trots att flera stora spel förvandlas till film just nu, säger Activision Blizzards VD Bobby Kotick nej till en filmatisering - för att inte sabba spelens goda namn.

New York Times skriver att "Mr. Kotick har inget intresse av att förvandla den till film, och har tackat nej till flera filmstudios förfrågningar. Han tycker att filmer som bygger på TV-spel sällan gör de inbitna fansen nöjda, och att det skulle kunna vattna ur varumärket".

Visserligen har spelbaserade filmer inte någon jätteimponerande historia. Men med flera stora filmatiseringar på väg (som "Assassin's Creed" och "Need for Speed") hoppas vi att Hollywood lyckas vända trenden. Och kanske övertala herr Kotick till slut?

Vill du se "Call of Duty" som film? Kommentera nedan.

| 10 januari 2013 21:45 |