Spel

Skribent

Alexander Kardelo

17 maj 2018 | 21:45

3 heta nyheter i ”Call of Duty: Black Ops IIII”

MovieZine är på plats i Los Angeles där Treyarch just har visat upp sitt mest ambitiösa spel hittills. I "Black Ops IIII" utlovas en djupare och mer jordnära actionfest. Spana in tre nya trailers!
Hundratals fans och journalister samlades under torsdagen i JetCenter i Los Angeles, där Activision och spelutvecklaren Treyarch presenterade höstens stora spel. Under den högljudda showen fick vi en detaljrik genomgång av ”Call of Duty: Black Ops IIII” - som utlovar den roligaste multiplayer-upplevelsen hittills, mer zombieskräck och ett actionpackat Battle Royale-läge.
 
Ordförande Mark Lamia började med att tacka fansen för allt stöd genom åren, och säger att det nya spelet är starkt inspirerat av deras passion.

- Det här är ett levande exempel på vad vi gör bäst som studio. Vi sätter ribban högt, och vi tar ingenting för givet. Vi har tänkt om allt kring hur vi gör spel. ”Black Ops IIII” ger dig fler sätt än tidigare att ha kul med dina vänner. Det är det djupaste spelet i vår historia.
 
 

1. ”Den mest ambitiösa multiplayer-upplevelsen idag”

 
Call of Dutys omfattande ”multiplayer universe” visades upp av Dan Bunting och David Vonderhaar. Ledorden som ofta upprepas under presentationen är "tillbaks till ritbordet". Det märks att Treyarch verkligen lyssnat på sina spelares önskemål och bekymmer under produktionen. 

- Narrativt utspelar det sig mellan 2:an och 3:an. Det är det mest ambitiösa multiplayer-upplevelsen idag. Vi har förbättrat vapensystemet, och designat varje vapen som en egen karaktär. Vi är noga med varje detalj, berättar Bunting, Co-Studio Head på Treyarch.

- Hur gör man en mer jordnära och taktisk spelupplevelse? Healing sker inte längre automatiskt. Nu måste man hela sig själv. Det blir ett taktiskt beslut precis som att ladda om. Du kan välja att vara taktisk - dra dig undan och hela, eller aggressiv - attackera en fiende som håller på att hela sig, tillägger Vonderhaar, Studio Director.
 
 

2. Zombies tar över Titanic

 
De senaste tio åren har zombie-läget varit ett kul och uppskattat tillskott i spelen. ”Call of Duty: Black Ops IIII” är inget undantag.

- Zombiestoryn präglas alltid av det okända, där vad som helst kan hända. Nu börjat ett nytt kapitel, fristående från de tidigare. Vi får se en mystisk ny värld och engagerande hjältar, berättar författaren Craig Houston.
 
Redan från början kommer man släppa tre fulladdade expansioner som drar inspiration från historiska händelser såväl som mytologi. Spelarna kan bland annat ta död på zombies ombord på Titanic i "Voyage of Despair":

- Tro mig, det jäkla isberget blir det minsta av deras bekymmer.
 
 

3. Battle Royale på Black Ops-vis

 
Sist men inte minst presenterades också "Blackout". Efter framgångarna för Battle Royale-spel med ”PUBG” i spetsen kommer även ”Call of Duty”-spelarna att kunna kasta sig in i en massiv dödsmatch, där bara en kan överleva.

- Vi tänkte: hur tar vi Call of Duty-upplevelsen ni gillar och släpper det i en enorm värld där det gäller att överleva till slutet? Ni vet hur Battle Royale funkar. Vi spelar också de spelen. När vi övervägde upplevelsen visste vi att det måste kännas unikt och göras på Black Ops egna sätt. Det handlar om överlevnadsaction i hög fart, på vår största karta någonsin - 1500 gånger större än Nuke Town.

- Alla favoritkaraktärer, vapen och de mest ikoniska delarna av era favoritkartor, allt på ett ställe. Det kommer bli galet kul, lovar spelets skapare.
 
 
Mer detaljer kring ”Call of Duty: Black Ops IIII” kommer presenteras i sommar. Spelet släpps till PlayStation 4, Xbox One och PC den 12 oktober.
| 17 maj 2018 21:45 |