CANNES 2017

Skribent

Jonna Vanhatalo

22 maj 2017 | 12:00

Film till salu! Här är titlarna alla snackar om i Cannes

Vår festivalreporter Jonna Vanhatalo om filmmarknadens mest omtalade titlar.
Varje år träffas köpare och säljare, distributörer och producenter och gör upp affärer, säljer färdiga filmer som inte har kommit in på själva festivalen, tipsar om ofärdiga filmer eller presenterar filmidéer för att hitta finansiärer. Detta sker på filmmarknaden som är en lika stor om inte större del av Cannes än den som ryms på röda mattan.

I år har det framförallt pratats extra mycket om dessa framtida filmer:

”The Freak Shift”, en spännande sci-fi-thriller med vår Oscarsvinnare Alicia Vikander och amerikanen Armie Hammer huvudrollerna. ”Vikander väljer bara bra projekt”, som en amerikansk kollega sa och det låter ju lovande.

”Ana” ska börja spelas in i sommar med bland annat Dafne Keen från ”Logan” och Luiz Guzman som spelar ett omaka kriminalpar i detta actiondrama.

”The Blessed Virgin” av Paul Verhoeven handlar om en lesbisk nunneromans från renässansens Italien. Filmen som ännu är i startgroparna letar efter finansiärer, men affischen som kan ses här och var, med en nunna och en blottad bröstvårta känns ju onekligen lite kittlande.
 
 
Två redan färdiga rysare som vi kan hoppas någon svensk distributör nappar på, och som just nu flitigt visas för världens distributörer, är ”Psychopaths” - en rysare i vilken seriemördare fajtas med varandra, men varav bara en enda överlever - samt den mörka thrillern ”Escape Room”. Skeet Ulrich från ”Sream” spelar en mentalt störd Escape Room-ägare.

Svenska filmer som säljs särskilt bra här är ”Borg” och dokumentären om Ingmar Bergman som nästa år ska visas på SVT.
| 22 maj 2017 12:00 |