Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 januari 2019 | 15:00

"Bumblebee" har det kämpigt på bio

Transformers-spinoffen har svårt att hitta sin publik.
Säga vad man vill om Michael Bays "Transformers"-filmer, men de välte biljettkassorna på ett sätt som få filmserier lyckas med. Kombinationen av bombastiska strider och påkostade specialeffekter föll många actionsugna fans i smaken.

Tyvärr verkar den familjevänliga spinoffen "Bumblebee" ha fått det betydligt mer kämpigt på bio. Sedan premiären innan jul har filmen spelat in 289 miljoner dollar, visar dagens siffror från BoxOfficeMojo. Med tanke på att den ändå kostade 135 miljoner att producera, behövde den spela in 270-300 miljoner innan den kan gå med vinst.

Det är ingen ekonomisk flopp, men "Bumblebee" kommer antagligen sluta som "Transformers"-seriens minst framgångsrika film, men det oroar inte skådespelarna. I en intervju med ScreenRant säger Hailee Steinfeld att filmen har mycket hjärta och själ:

- Jag tror det är vad folk inser när de har sett den. Det är en film med stort hjärta och en själ. Om det är vad man letar efter så finns det här, ihop med det man älskar och känner till från Transformers-filmerna.
 
 
Konkurrensen från andra julfilmer som "Aquaman" och "Mary Poppins kommer tillbaka" kan också ha satt käppar i hjulen för den gula VW-bubblan. Och som John Cena noterar:

- Paramount la inte ner lika mycket pengar på den här filmen som på andra Transformers-filmer (...) Men jag är van vid en tävlingsinriktad atmosfär från wrestlingvärlden. Lite konkurrens är bra för alla filmer och för publiken. Jag är väldigt nöjd med vad som har gjorts.

Trots intäkterna har Paramount fortfarande planer på att utöka Transformers universum med fler filmer, och det kan även bli aktuellt med en uppföljare till "Bumblebee".
 
Har ni sett "Bumblebee än, eller är det inget som lockar? Kommentera nedan.
| 6 januari 2019 15:00 |