Film

Skribent

Alexander Dunerfors

27 april 2016 | 09:00

Detaljerna du missade i ”X-Men: Apocalypse”-trailern

Bryan Singer är kryptisk när Wolverine kommer på tal: "Tolka det som ni vill."
Häromdagen såg vi den tredje och sista trailern till Bryan Singers ”X-Men: Apocalypse”. Trots en parad av gamla och nya mutanter, var det ett par sekunder i slutet som fick fansen mest exalterade. Några välbekanta klor dyker upp i rättan tid.

Regissören pratar Wolverine och lite annat i en ingående trailer-analys hos Empire. Här är höjdpunkterna:

1. Apocalypses utomjordiska röst
När Oscar Isaacs supermutant kommer igång, får han en röst som låter nästan utomjordisk. Singer förklarar det med att:

- Han bär på många karaktärers själar. Han har många röster inom sig men han väljer en åt gången.

Men ljudmixen är inte klar än och Apocalypse kan komma att låta annorlunda i filmen.

2. Quicksilver är Magnetos son
X-Men-inbitna visste det redan, men för biopubliken kan det komma som en liten överraskning - att Quicksilver (Evan Peters) är son till Magneto (Michael Fassbender). Så varför avslöja det redan i trailern? 

- Det var inte menat att bli en stor grej. Inte som Luke Skywalker och Darth Vader. Vi vet hur det ligger till. Frågan är, vilka andra vet och vad betyder det för Quicksilvers utveckling som karaktär? Det är en del av hans resa fram till slutet på filmen.

3. Cyclops vs Storm
Cyclops och Storm har vi mött förut, som två av X-Mens ledare. Här är de unga, spelas av Tye Sheridan och Alexandra Shipp - och bittra fiender. Storm är nämligen en av Apocalypses ”fyra ryttare”. Och då blir det fight.

- Vi gillar inte slagsmål bara för sakens skull. Jag vill att konflikterna ska ha ett syfte. Och vilka skulle matcha varandra visuellt? Att se Cyclops försöka bekämpa Storm, som kan flyga, bäddar för riktigt vilda scener som jag aldrig har sett förut, säger Singer.

4. De där klorna såg bekanta ut
Eller? Det har länge sagts att Hugh Jackmans Wolverine inte medverkar i ”X-Men: Apocalypse”. Singer är kryptisk när den där sista scenen kommer på tal.

- Tolka det som ni vill. Jag säger bara att det inte är så simpelt. Det händer något centralt där. Det hintar om en scen som återigen passar in med historien i alla sex filmerna, och hur en ny riktning tar sin början. Det är inte oviktigt, inget vi bara kastade in. Det kommer fler scener än den, kan vi väl säga.

Se trailern igen här:”X-Men: Apocalypse” kommer på bio den 18 maj.
| 27 april 2016 09:00 |