Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 januari 2018 | 23:45

Bryan Fuller gör tv-serie av böckerna bakom "En vampyrs bekännelse"

Paramount TV Network har tagit in Bryan Fuller för att göra om Anne Rices bokserie om Lestat de Lioncourt till den nya tv-serien "The Vampire Chronicles".
För ungefär en månad sedan rapporterade vi om att Bryan Fuller lämnade jobbet som skapare och showrunner för "American Gods" inför den andra säsongen. Detta eftersom han och medskaparen Michael Green, inte fick arbeta med den budget de ansåg sig behöva för att kunna fortsätta skapa serien på det sätt de ville.
 
Det verkar nu som att Fullers avhopp har öppnat upp andra intressanta dörrar. Paramount TV Network köpte nyligen upp rättigheterna till 11 böcker av Anne Rices Vampyr-serie av böcker - varav den första "En vampyrs bekännelse" redan gjorts som långfilm 1994, med Tom Cruise, Brad Pitt och en ung Kirsten Dunst i huvudrollerna. 
 
Paramounts VD, Amy Powell, avslöjade i en intervju med THR tidigare under dagen att Bryan Fuller har tagits in för att skriva pilotavsnittet av deras planerade tv-serie (som i nuläget kallas för "The Vampire Chronicles") om vampyren Lestat de Lioncourt. Hon bekräftade även att de gärna ser att han stannar som seriens showrunner - även om den biten inte är helt klar ännu.
 
 
För några år sedan hade vi mängder med tv-serier och filmer med vampyrer i centrum; "True Blood", "Vampire Diaries" och "Twilight"-filmerna för att bara nämna några. För min del känns det som att vi är redo för en ny tagning på vampyr-genren, speciellt med en tv-skapare som Bryan Fuller ("Hannibal", "American Gods") ombord. Författaren av bokserien, Anne Rice, och hennes son kommer också att vara involverade i manusarbetet.
 
Vad tycker du - visst känns väl ändå Fuller som rätt man att ge Lestat livet åter? Kommentera gärna nedan!
| 11 januari 2018 23:45 |