Film

Skribent

MovieZine

18 november 2019 | 15:30

Bröderna Russo svarar på Martin Scorseses Marvel-kritik

"Avengers: Endgame"-regissörerna: "Vår film väckte starka känslor världen över."
Scorsese må inte gilla Marvel och superhjältegenren - det har blivit tydligt under hösten. Hans kritiska kommentarer om serietidningsfilmernas framfart har fått både medhåll och mothugg från några av branschens största namn.

Men det är först nu som bröderna Russo svarar på Scorseses kritik. I en intervju med Hollywood Reporter tar Anthony och Joe Russo sin mastodontfilm "Avengers: Endgame" till försvar:

- När vi ser till biointäkterna för "Avengers: Endgame" så ser vi inte ekonomiska framgångar. Vi ser emotionella framgångar. Det är en film som berört världens biopublik som ingen annan. De har delat en berättelse och upplevt den tillsammans. Och alla känslor under tiden, säger Joe Russo.

Regissörerna menar att det blir svårt att diskutera film med Scorsese, om han inte har sett filmerna som han klagar på.

- Men vad vet vi? Vi är bara två grabbar från Cleveland, Ohio, och "cinema" är ett New York-ord. I Cleveland kallar vi dem bara filmer (movies).

- Ingen har ensamrätt på film. Varken vi eller Scorsese, tillägger Anthony Russo.

Bröderna Russo är närmast aktuella som producenter på actionthrillern "21 Bridges", med svensk biopremiär i veckan. De har också regisserat dramat "Cherry" med Tom Holland, och ska närmast producera en dokumentärserie om rivaliteten mellan Marvel och DC.
| 18 november 2019 15:30 |