Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

26 juni 2020 | 14:30

Bröderna Russo: "Riskfyllt att gå på bio i coronatider"

Regissörerna bakom "Avengers: Endgame" håller sig hemma ett bra tag till.
Filmstadens biografer i Sverige har börjat öppna på nytt. De amerikanska biokedjorna hakar på nu i juli. Coronarestriktionerna tycks bli allt lösare runt om i världen, men att gå på bio mitt under en pågående pandemi innebär fortfarande ”en hög risk”, menar Joe och Anthony Russo.

I en intervju med Kevin McCarthy (via Comicbook.com) fick ”Avengers”-regissörerna frågan om det är för tidigt att öppna biograferna.

- Jag tror alla har olika hög riskfaktor, verkar det som. Allt beror på om du är i en riskgrupp, men att sitta i en instängd lokal innebär en hög risk. Vill vi att biograferna ska öppna? Det vill vi. Men är det praktiskt och säkert, och något vi kan rekommendera? Jag tror inte vi kan det. Jag utgår bara från mig själv, jag och min familj hanterar pandemin på ett mycket konservativt sätt, säger Joe Russo.
 
"Vågar man ta risken?"
 
Anthony Russo tillägger att han längtar efter att gå på bio igen, och är medveten om att många är trötta på begränsningarna som blivit vardag under senaste kvartalet.

- Men i slutändan, vågar man ta risken? En biograf full med främlingar? Det är upp till var och en, man får ta hänsyn till sina egna omständigheter, men jag ser mig själv tyvärr inte kunna gå på bio inom en överskådlig framtid, säger Anthony Russo.
 
När Filmstaden öppnar på nytt är det med en begränsad kapacitet i varje salong, och handsprit lättillgänglig i foajén. Men de stora filmpremiärerna uteblir i sommar. Tidigare idag blev "Tenet" flyttad till 12 augusti.
 
Vågar ni gå på bio i sommar? Kommentera nedan.