Film

Skribent

Andreas Samuelson

30 januari 2024 | 15:00

Bröderna Coen återförenas - gör blodig skräckfilm tillsammans

Ethan Coen besökte Tromsøs filmfestival för att prata om sin film ”Drive-Away Dolls” - och om sina kommande skräckplaner med brodern Joel.
Bröderna Ethan och Joel Coen har gjort gott om både populära och hyllade filmer sedan debuten ”Blood Simple” (1984). Nyligen tog de en paus från gemensamma projekt när Joel gjorde sin solodebut ”The Tragedy of Macbeth” (2021), följd av Ethans dokumentär ”Jerry Lee Lewis: Trouble in Mind” (2022).
 
Nu är Ethan snart aktuell med sin första, egna spelfilm "Drive-Away Dolls” och var tillsammans med hustrun Tricia Cooke (som han skrivit och producerat filmen med)  hedersgäster på Tromsøs filmfestival i Norge.
 
Montages skrive att Coen bland annat pratade om de negativa reaktionerna på floppen ”The Ladykillers” (2004) och hur den följdes av Oscarsbelönade succén ”No Country for Old Men” (2007):
 
- Jag måste ändå säga att jag hade lika roligt att göra ”The Ladykillers" som många andra filmer vi har gjort, så för mig är den lika kär som mer etablerade titlar. Jag anser inte att någon är bättre eller viktigare än andra, jag gör inte sådana skillnader – det är upp till fansen. Men ja, det är en helt annan typ av film än ”No Country for Old Men”...
 
"Drive-Away Dolls” är den första filmen i en påtänkt trilogi.
 
- Vi har bara skrivit de två första och berättelserna hänger inte ihop, säger dock Cooke.
 
- Sambandet är att alla tre är berättelser med lesbiska huvudpersoner och kan klassas som trashiga B-filmer. Vi kom precis på titeln för den tredje: ”Go Beavers!”, fortsätter Coen själv.
 
Första filmen handlar om två väninnor (Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan) som under en roadtrip korsar vägarna med några klantiga kriminella. I dagarna blev det klart att den andra filmen kommer att heta ”Honey Don’t” med Aubery Plaza, Chris Evans och Qualley i huvudrollerna.
 
Coen avslöjar också att han och Joel skrivit ett nytt filmmanus de planerar att regissera tillsammans:
 
- Det är en renodlad skräckfilm, och den blir väldigt blodig. Om du gillar ”Blood Simple”, tror jag att du kommer att gilla denna.
 
Coen-regisserad skräck? Vi längtar! Om du ännu inte sett deras otäcka debut så är den väl värd att återupptäcka. Se trailern till ”Blood Simple” här:
 
| 30 januari 2024 15:00 |