Serie

Skribent

Josefine Krischausky

25 januari 2021 | 13:00

Brie Larson spelar huvudrollen i Apple-serien "Lessons in Chemistry"

I serien kommer "Captain Marvel"-stjärnan att spela en kvinna som kämpar för sina drömmar om en vetenskaplig forskarkarriär.
Brie Larson kommer att spela huvudrollen i en ny dramaserie med titeln "Lessons in Chemistry", rapporterar Deadline. Bakom produktionen ligger Apple Studios samt bolaget Aggregate films, och Larson kommer även att vara exekutiv producent för serien.
 
Som seriens skapare och manusförfattare ser vi Susannah Grant, som även var ett av namnen bakom den Emmyvinnande Netflix-serien "Unbelievable" från 2019. Som manusförfattare har Grant tidigare belönats med en Oscarsnominering, då för sitt arbete med filmen "Erin Brockovich" (2000).
 
"Lessons in Chemistry" kommer att baseras på författaren Bonnie Garmus kommande debutroman med samma namn. Histrorien utspelar sig under tidigt 1960-tal och följer kvinnan Elizabeth Zott, som drömmer om en karriär som forskare. Detta är dock något som samhället sätter stopp för, då man menar att kvinnor inte har något att göra i den professionella branschen. Men Elizabeth tänker inte ge upp i första taget, och hittar snart andra vägar för att nå sina mål. 
 
Larson ska även spela den ledande rollen i och producera en annan dramaserie för Apple, baserad på en memoar från CIA-agenten Amaryllis Fox. Projektet sattes dock på paus i samband med pandemin, och får nu vänta ytterligare medan Larson förbereder sig för uppföljaren till "Captain Marvel".
 
Likaså lär det dröja ett tag innan "Lessons in Chemistry" når skärmarna, men när det väl sker kommer premiären att äga rum hos Apple TV+.
| 25 januari 2021 13:00 |