Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 mars 2019 | 22:45

Brie Larson landar huvudroll i ny CIA-serie från Apple

Apple kunde knappast ha valt ett bättre tillfälle, än under "Captain Marvels" premiärvecka, för att bekräfta sitt nya samarbete med Brie Larson.
Den Oscarsvinnande skådespelerskan Brie Larson ("Room") är under veckan högaktuell i rollen som Carol Danvers/Captain Marvel, i den senaste Marvelfilmen "Captain Marvel". MovieZine träffade nyligen stjärnan som då bland annat berättade att hon tycker att det "känns helt fantastiskt att kicka röv". Enligt TVLine verkar det som att Larsons förkärlek till röv-kickandet kan komma väl till pass även i hennes nästa roll.
 
Hon kommer nämligen att både medverka i, samt exekutivt producera, en ny tv-serie hos Apple. En serie som ska baseras på Amyrillis Foxs kommande memoarer "Life Undercover: Coming of Age in the CIA". Dramaserien ska ta oss med på en ung kvinnas resa genom CIA, berättad genom hennes närmsta relationer.
 
Fox skapade som universitetsstudent en algoritm som kunde hjälpa till att förutspå terroristattacker, vilket gjorde att CIA tidigt fick upp ögonen för henne. Något som senare ledde till en karriär som spion i en rad olika länder för CIA:s räkning.
 
Larson blir genom den kommande serien en av många stora stjärnor som har knutit sig till Apples storsatsning på tv-serier. En satsning som vi däremot fortfarande vet väldigt lite om, trots att företaget sägs ha avsatt över en miljard dollar och nu har över 18 originalserier i produktion.
 
Har du hunnit se Larson i "Captain Marvel" ännu - tror du att hon kommer att passa i rollen som CIA-spion? Kommentera gärna nedan! 
| 6 mars 2019 22:45 |