Skribent

Alexander Dunerfors

30 oktober 2011 | 18:01

Brett Ratners drömprojekt - häxor!

Han har regisserat actionfilmer som "X-Men: The Last Stand" och "Rush Hour". Men i smyg drömmer han om musikaler.

När Broadway-succén "Wicked" snart blir biofilm, står troligen inte Brett Ratner med någonstans som påtänkt regissör. Men om han själv får bestämma, är det han som skulle ta den skruvade Oz-sagan till vita duken.

I en intervju med New York Times nämner Brett Ratner "Wicked" som sitt absoluta drömprojekt:

- Folk som satsar på säkra kort, de kommer ingenvart. De gör samma saker om och om igen. Jag har alltid utmanat mig själv, och oavsett om jag misslyckats eller inte, så jag har aldrig misslyckats i mitt huvud. Jag har blivit en erfarenhet rikare och det förbereder mig för nästa gång, säger Ratner.

"Wicked" är musikalen om vad som verkligen hände i landet Oz långt innan Dorothy kom dit. Hur den gröna häxan Elphaba växer upp till att bli The Wicked Witch of the West. Elphaba börjar skolan och får där som rumskamrat den "goda" häxan Glinda, och en annorlunda vänskap växer så småningom fram emellan dem.

"Glee"-skaparen Ryan Murphy, James Mangold, Rob Marshall och även JJ Abrams har nämnts som tänkbara regissörer till "Wicked". Ratner är närmast bioaktuell med actionkomedin "Tower Heist", som får svensk premiär 2 november.

| 30 oktober 2011 18:01 |