Serie

Skribent

Alexander Kardelo

13 mars 2017 | 17:20

Nu kan du se hela ”Breaking Bad” som långfilm

Några fans har spenderat två år på att koka ner seriens 62 avsnitt till något mer lätthanterliga två timmar.
Tv-klassikern ”Breaking Bad” är en av dessa måste-serier som kommer bli ihågkommna och refererade till i många år framöver. 

Berättelsen om Walter Whites uppgång och fall, från cancerdrabbad lärare till knarkkung, fortsätter att fånga nya fans även flera år efter att serien tog slut. Bryan Cranston gjorde sitt livs roll medan Anna Gunn och Aaron Paul fick sina genombrott som hans fru, respektive hans elev/partner-in-crime.

Men har du inte riktigt 47,5 timme att spendera, har vi lösningen. Filmskaparna Lucas Stoll och Gaylor Morestin har klippt ner hela serien till ett lite bekvämare långfilmsformat. Det som började som ett studieprojekt blev till en passion som tog två år av deras liv.

- Det är inte en fan-film, som lyfter fram seriens höjdpunkter i ett hemmagjort homage. Det är snarare en nytolkning av det underliggande konceptet, anpassat till långfilmsformat. Ett alternativt ”Breaking Bad” som kan ses med nya ögon, skriver de på Vimeo.


Själv betade jag av alla fem säsonger under några månader bara häromåret, och ångrar ingenting. Men visst vore det smidigt om fler långkörande serier klipptes ner till något man kan klämma på en kväll? Nu väntar vi bara på "The Wire" och "Sopranos".

Vad tycker ni om ”Breaking Bad” som långfilm? Kommentera nedan.
| 13 mars 2017 17:20 |