Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 januari 2014 | 14:01

Branagh hoppas på fler "Jack Ryan"-filmer

Fem biofilmer har det blivit på nästan 25 år. Jack Ryan är inte riktigt filmvärldens nye James Bond än, men han kommer envist tillbaka gång på gång. Idag i Chris Pines gestalt.

Tom Clancys hjälte, en CIA-analytiker som motvilligt dras in i en värld av spionage och internationella konspirationer, regisseras den här gången av Kenneth Branagh (senast: "Thor"). Screenrant frågade om möjligheten till uppföljare:

- Jag är ju en vidskeplig irländare, så jag kommer att vänta med att svara på den frågan tills publiken bestämmer sig för om de gillar den här filmen. Men möjligheterna i dagens värld av spioner öppnar upp för många, många berättelser.

- Det finns mycket att hämta från. Jag älskade att jobba med Chris, Kevin och Keira så vem vet? Det blir någonting vi verkligen får tänka på. Jag hoppas att vi får detta lyxproblem, säger Branagh.

När MovieZines Gunnar Rehlin träffade Chris Pine i höstas var skådespelaren också förhoppningsfull om en ny franchise:

- Det ska bli intressant att se hur det kommer att fungera. Vi kommer troligen att göra nästa "Star Trek"-film under 2014, och om "Jack Ryan" blir en framgång, kommer vi nog att göra en fortsättning så fort som möjligt, berättade Pine för oss.

Chris Pine, Kevin Costner, Keira Knightley, Peter Andersson och Kenneth Branagh själv har huvudrollerna i "Jack Ryan: Shadow Recruit", som idag går upp på bio.

| 17 januari 2014 14:01 |