Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 maj 2014 | 19:01

Brady Corbet gästspelar i Ruben Östlunds nya

Men den amerikanske indieskådisens mest vågade scen klipptes bort ur "Turist".

I över två år har regissören Ruben Östlund talat varmt om sin kommande film, "Turist". Men vad vi först nu får veta är att amerikanske Brady Corbet, känd från "Simon Killer" och "Funny Games", kikar förbi för en specialskriven gästroll.

Den svenske regissören och den amerikanske skådespelaren träffades via sin gemensamma distributör. 

- När vi 2011 visade "Play" på New York Film Festival hängde vi med Brady & co. Brady gillade "Play" mycket och sa att han ville vara med i nästa film. Eftersom det är så få engelskspråkiga roller i "Turist" så började vi skoja om att han skulle vara med och spela en religiös amerikansk snowboardåkare som blev uppraggad av karaktären Charlotte i filmen, berättar Östlund för MovieZine.

På den vägen är det. Rollen blev Corbets även om han bara syns i en kort men viktig scen. Men det var nära att publiken fick se mer.

- I Åre filmades två scener, den vid middagen och en ganska explicit avrunkningsscen, väl koreograferat ackompanjerad av Vivaldis Sommaren, som när låten når sitt crescendo når en ejakulering. Jag tyckte scenen var väldigt rolig men - tyvärr? - blev den bortklippt i någon av de sista versionerna av filmen.

"Turist" följer en svensk familj under en semesterresa där föräldrarna tvingas omvärdera sin relation, efter oväntade händelser. Filmen tävlar i sektionen Un Certain Regard på årets filmfestival i Cannes. Det är inte otänkbart att Corbet dyker upp på filmens röda-mattan-premiär. Han är också aktuell i "Clouds of Sils Maria" och i "Saint Laurent", som båda visas i Cannes under de kommande veckorna.

- En sak som man kan säga om Brady är att har ju en jävla förmåga att leta upp intressanta regissörer och se till att han är med i deras filmer, i år är han med i flera filmer som är med i Cannes Official Selection, säger Ruben Östlund.

"Turist" får svensk biopremiär i november.

| 9 maj 2014 19:01 |