Film

Skribent

Mats Karlsson

10 maj 2018 | 21:30

Bradley Cooper regisserar Spielbergs "Bernstein"

Samtidigt som Cary Fukunaga gör sin egen film om kompositören Leonard Bernstein.
Det nalkas goda tider för alla Leonard Bernstein-fans, för två filmer om den legendariske kompositören är på gång. Enligt Deadline kommer Bradley Cooper att spela huvudrollen och regissera Spielbergs film om Bernstein.
 
I början av mars rapporterade vi om en hemlig film som Spielberg hade på gång, mycket talade för att den skulle handla om kompositören Leonard Bernstein ("West Side Story"). Nu visar det sig att Spielberg har lämnat över regitömmarna till Bradley Cooper, vars regidebut "A Star is Born" fick bra buzz på Cinemacon i april.
 
Men de kommer att få konkurrens av Cary Fukunagas film (som utannonserades förra veckan) om Bernstein, "The American", där Jake Gyllenhaal spelar huvudrollen. Just nu söker man distributörer i Cannes och inspelningarna kommer att starta redan i höst.
 
Detta blir andra gången på kort tid som Gyllenhaal råkar välja ett projekt som får ofrivillig konkurrens. Förra året blev hans film om Boston-bombningen "Stronger" akterseglad när Peter Bergs "Patriot's Day", med Mark Wahlberg i huvudrollen, fångade de flesta biobesökarna. I Sverige gick inte "Stronger" ens upp på bio.
 
Vilken av dessa två filmer om Leonard Bernstein som kommer gå segrande ur striden återstår att se.
 
Vilken av filmena vill ni helst se, eller vill ni rentav se båda?
| 10 maj 2018 21:30 |