Film

Skribent

Emma

4 januari 2014 | 14:01

Bradley Cooper: "Ni kommer inte känna igen mig"

Bradley Cooper förbereder sig för en fysisk transformation.

Bradley Cooper går in i hårdträning inför en krävande roll i Clint Eastwoods nya film "American Sniper". Under filmgalesäsongen kan det till och med bli svårt att känna igen honom, tror han.

- Om ni ser mig under prissäsongen så ska ni inte bli förvånade om jag börjar gå upp i vikt och om mitt hår blir rött. Det är ingenting fel på mig, så oroa er inte, säger han till Deadline.

"American Sniper" börjar spelas in i april, men redan nu börjar alltså Cooper sin fysiska förberedelse. Filmen handlar om Navy SEAL-soldaten Chris Kyle, som är känd som den dödligaste prickskytten i USA:s historia. Rollen kräver alltså en viss fysisk form.

Cooper är närmast aktuell i den redan kritikerrosade filmen "American Hustle", som ligger bra till inför filmprissäsongen. Redan för den rollen fick han vänja sig vid att ändra sitt utseende, då hans 70-talsfrisyr krävde sina timmar i sminklogen.

- Det var helt galet. Jag har definitivt mer sympati för de som spenderar längre tid i smink- eller hår-trailern. Vanligtvis går jag bara in och ut, men nu var jag där längre än någon annan, vilket är svårt att tro med tanke på hur alla ser ut i filmen, säger han om inspelningen av "American Hustle".

"American Hustle" har svensk premiär den 21 februari. "American Sniper", som först skulle regisseras av Steven Spielberg men som nu alltså övertagits av Clint Eastwood, spelas in under året.

| 4 januari 2014 14:01 |