Film

Skribent

Viktor Eriksson

21 november 2023 | 22:40

Bradley Cooper försvarar sågad näsa i “Maestro” – "Vi var bara tvungna"

Bradley Cooper har tidigare kritiserats för sitt val att använda en näsprotes för att gestalta den judiska kompositören Leonard Bernstein.
I samband med att den första trailern för biografin “Maestro” släpptes fick filmens regissör Bradley Cooper kritik för att han valt att bära en näsprotes när han gestaltar den judiska kompositören Leonard Bernstein.
 
Kritikerna har anklagat Bradley Cooper för att använda sig av negativt laddade stereotyper kring judar. Många var också upprörda över att detta hände samtidigt som Bradley Cooper och hans team lyckades få rättigheterna till att göra filmen istället för Jake Gyllenhaal, som försökt få filmen gjord under många år och som är judisk på sin mors sida.
 
Nu har Bradley Cooper kommenterat kontroversen i en ny intervju med CBS Mornings.
 
– Min näsa är faktiskt väldigt lik Lennys, så protesen är mer av en duk egentligen. Jag tänkte att “kanske behöver vi inte den eftersom det skulle innebära mindre förberedelsetid”, men allt handlar om balans. Min mun liknar inte Lennys, eller min haka… så det såg inte tillräckligt bra ut utan protesen, säger Bradley Cooper och fortsätter.
 
– Vi var bara tvungna att göra det, annars hade jag inte kunnat verkliggöra honom. 
 
Värt att nämna i sammanhanget är att bland annat Leonard Bernsteins barn tidigare försvarat Bradley Cooper.
 
“Det råkar vara sant att Leonard Bernstein hade en stor fin näsa. Bradley använde sig av makeup för att förstärka likheten och det är helt okej med oss. Vi är också säkra på att vår pappa hade varit okej med det”, skriver familjen i ett uttalande.
 
 
| 21 november 2023 22:40 |