Film

Skribent

Erika Jarhed

11 februari 2023 | 15:00

5 perfekta filmer för en dejtkväll med din partner

Att välja en film att se ihop är inte alltid en dans på rosor, men vi har samlat 5 filmtips för dig och din älskling att se på er nästa dejtkväll!
"Vad ska vi se ikväll?" är nog den svåraste frågan man kan ställa till sin pojkvän eller flickvän. Men oroa dig inte, MovieZine hjälper dig.
 
Inför Alla hjärtans dag, men också till vilken dejtkväll som helst, tipsar vi om några av de bästa filmerna att se ihop med din käraste. Eller så kanske du behöver idéer inför en filmdejt med din närmaste vän?
 
Oavsett så är vi här för att ge dig 5 tips på bra filmer att se tillsammans - följ med!
 

1. "Crazy Rich Asians" (HBO Max)

 
 
Här är en riktigt färgsprakande romantisk komedi som hade premiär 2018. Vi får möta Rachel Chu (Constance Wu) som följer med sin pojkvän Nick (Henry Golding) till Singapore för ett bröllop, där får hon träffa hans galna familj för första gången som tydligen är snorrika. Nicks familj, inte minst hans mamma, sätter käppar i hjulet för deras relation. I denna film medverkar även Ken Jeong och Awkwafina.
 
Filmen passar er som vill få er ett gott skratt, se häftiga miljöer och, självfallet, en stor dos av cheesy-romantik. Se den på HBO Max!
 

2. "Mr. & Mrs. Smith" (Viaplay)

 
 
Vi alla vill väl se vår alldeles egna Brangelina på duken igen? I "Mr. & Mrs. Smith" får vi följa John och Jane Smith (Brad Pitt och Angelina Jolie) som efter fem års äktenskap har tappat glöden. Men, de båda har en hemlighet för varandra - de är yrkesmördare som arbetar för konkurrerande organisationer.
 
Detta är en cool dejtfilm för er som vill se snygga actionsscener, och inte minst snygga skådespelare. Dessutom har ju filmen, sedan dess premiär 2005, blivit något av en klassiker! Finns att hitta på Viaplay.
 

3. "En galen natt" (Disney+)

 
 
Den perfekta kombon för en dejtkväll är väl ändå att se filmen "Date Night"? Filmen från 2010, "En galen natt" på svenska, bjuder på många bisarra situationer där vi får möta Phil och Clara Foster (Steve Carell och Tina Fey) som lever ett tryggt, men tråkigt liv i förorten. Varje tordag bestämmer de sig för att börja gå på dejt, men en av kvällarna råkar de misstas för att vara... gangstrar. Det hela blir en natt de sent ska glömma när de blir jagade av maffian.
 
Detta är filmen för er som vill skratta tillsammans och se en riktigt skruvad romantisk-komedi! Se den på Disney+.
 

4. "Förr eller senare exploderar jag" (Disney+)

 
 
Om ni i stället vill krypa tätt ihop i soffan och gråta en skvätt ihop är nog "The Fault in Our Stars" en perfekt film för er.
 
Filmen hade premiär 2014 och baseras på romanen med samma namn av John Green. Här får vi följa Hazel Grace (Shailene Woodley) som är diagnostiserad med cancer. I stödgruppen för unga med cancer möter hon Augustus Waters (Ansel Elgort) som har blivit friskförklarad. Gnistorna mellan dem börjar spraka direkt, men livet verkar gå emot dem. I denna film får vi inte bara en klassisk snyfthistoria, utan där livsglädjen även får ta plats. Vem vill dessutom inte se den grymma duon Woodley och Elgort tillsammans? Finns att se på Disney+.
 

5. "Enola Holmes" (Netflix)

 
 
Om ni i stället är sugna på lite mer äventyr och mysterie-vibe är "Enola Holmes" en film som inte bör underskattas. Första filmen och även uppföljaren finns att se på Netflix. Inte nog med det, för alla "Stranger Things"-fans, så spelar Millie Bobby Brown huvudrollen (som också har varit med och producerat filmen).
 
Brown spelar Enola, Sherlocks yngre syster, som upptäcker att hennes mamma (Helena Bonham Carter) har försvunnit. I ren Holmes-anda börjar Enola genast söka efter henne, men under letandets gång stöter hon på den unga adelsmannen Tewkesbury (Louis Partridge) vars liv är i fara. Här får vi även se Henry Cavill och Sam Claflin i roller. Och oroa er inte, det finns en släng med romantik också.
 
Vilka filmer kommer ni att se på er nästa dejtkväll? Kommentera nedan!
| 11 februari 2023 15:00 |