Serie

Skribent

Richard Hammar

28 april 2017 | 15:30

"Boondock Saints" som tv-serie är under utveckling

En "Boondock Saints"-serie rapporterades vara under utveckling 2013, medan en tredje film verkade vara fast i utvecklingsfasen. Två år senare togs det upp igen och serien verkar nu ha kommit igång och fått ett namn.
Med titeln "The Boondock Saints: Origins" är det tydligt att tv-serien kommer följa bröderna Connor och Murphy MacManus, samt deras vän Rocco före händelserna i den ursprungliga filmen från 1999.
 
Troy Duffy, manusförfattare och regissören bakom kultfilmen och dess uppföljare från 2009, har startat ett samarbete med kanadensiska Don Carmody Television för att skapa "The Boondock Saints: Origins". De beskriver serien som en "ny modernare stil" för franchisen.
 
Dock finns det vid denna tidpunkt ingen studio eller tv-kanal kopplad till serien. Inte heller är den särskilt eftersökt nu när produktionen börjar. För att lyckas dra in mer pengar har produktionslaget lanserat en specialbyggd kampanj för serien på deras hemsida.
 
Enligt Duffy och Don Carmody Television vill man inte behöva ta serien till traditionella köpare så som AMC, HBO eller till och med Netflix. Förhoppningen är att leverera serien direkt till fans, finansierad genom deras bidrag. Om detta är en bra idé är svårt att säga, att ha en fast köpare och ett tv-bolag bakom sig är det mest säkra kortet för en tv-series uppstart och överlevnad.
 
 
Vad tror ni, låter tv-serien och hur den ska finansieras som en bra idé verkligen?
| 28 april 2017 15:30 |