Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 november 2021 | 08:15

"Boondock Saints 3" på gång

Kultfilmen får ännu en uppföljare.
Kultfilmen "Boondock Saints" från 1999 är på väg att få ännu en uppföljare. Regissören Troy Duffy återförenas med Norman Reedus ("The Walking Dead") och Sean Patrick Flanery ("The Boys") som spelat de irländska bröderna MacManus genom två actionpackade filmer.

MovieZine skrev om en planerad uppföljare redan för nio år sen. Projektet hade dock svårt att lyfta och föll isär på grund av interna konflikter kring handlingen.

Nu verkar de ha bestämt sig för en ny riktning i storyn om det hämndlystna brödraparet. När de kommer ut efter några år i fängelse skiftar deras måltavlor från Bostons maffialedare till korrupta politiker:

- Bröderna är äldre. De kommer ut i en ny värld som inte liknar deras gamla. De är oense, den ena vill fortsätta men inte den andra. Det finns en ny fiende där ute, inte som de traditionella. Det är mer rätt i tiden, berättar regissören Troy Duffy för Deadline.
 
Första "Boondock Saints" floppade på bio men hittade snabbt sina fans på video och DVD-marknaden. Uppföljaren "Boondock Saints II: All Saints Day" (2009) levde dessvärre inte upp till deras förväntningar. Men fanbasen är kvar än, och filmskaparnas förhoppning är att få "The Boondock Saints" att växa till en action-franchise i linje med "John Wick". Inspelningen börjar i maj nästa år.
| 2 november 2021 08:15 |