Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 november 2014 | 20:00

Bond-regissör kan ta över "G.I. Joe 3"

Dwayne Johnson upprepar sin roll och Martin Campbell är favoriten till att regissera.
Har man gjort "GoldenEye" och "Casino Royale" så kan man ett och annat om action. Och floppen med "Green Lantern" 2011 verkar nu glömd, för Martin Campbell är förstahandsvalet till att regissera "G.I. Joe 3". 

"G.I. Joe: The Rise of Cobra" regisserades av Stephen Sommers och hade premiär 2009 till ett ganska ljummet mottagande. Uppföljaren "G.I. Joe: Retaliation" kom 2013, skalade bort en del av budgeten och ökade dessutom intäkterna. Då satt Jon Chu i registolen och många tror att Dwayne Johnsons medverkan var en viktig del av framgången. 

Jonathan Lemkin ("Shooter") skriver manus, och någon gång under 2015 väntas Johnson åter ställa sig framför kameran och sparka röv så som bara han kan. Hans roll som Roadblock blir dessutom större:

- Dwayne kom ombord lite sent förra gången, så vi hade inte tid för att göra allt det vi kan göra nu. Publiken förväntar sig mycket av honom, och som skådespelare pushar han sig själv på ett sätt man sällan ser i en stor filmserie, berättar producenten Lorenzo di Bonaventura.

"G.I Joe 3" får biopremiär under 2016.
| 20 november 2014 20:00 |