Film

Skribent

Andreas Samuelson

21 september 2022 | 16:00

Bond-producenter vill ha ny 007-skådis i 10 år

Medan sökande fortsätter efter nästa aktör att axla Ian Flemings agent så planerar producenterna för ett långvarigt åtagande.
I fjol avslutade Daniel Craig sin runda som världens kändaste filmagent i sin femte och sista film som 007, ”No Time to Die”. Franchisens 25:e film blev inte oväntat en enorm framgång och nu söker man med ljus och lykta efter en lämplig ersättare.
 
Till Variety säger producenterna Barbara Broccoli och Michael G. Wilson att det fortfarande är tidigt men att när man väl hittat rätt man så är det någon som bör vara beredd på att ställa upp under en längre tid.
 
Det har tidigare varit tal om Idris Elba som kandidat men han har nyligen sagt att han inte ser sig själv i rollen. Broccoli och Wilson påpekar att de älskar Elba men att det finns anledningar till att han kanske inte har lust.
 
- Saken är att det kommer ske först om några år. Och när vi rollsätter Bond, är det ett åtagande på 10-12 år. Så han tänker nog ”Vill jag verkligen det?” Det är inte alla som vill göra det. Det var svårt nog att få Daniel Craig att ställa upp, säger Broccoli.
 
 
Det återstår att se vem inte minst blir godkänd för en av filmvärldens mest ikoniska roller men som faktiskt går med på förpliktelsen. 10-12 år är trots allt ett långt jobb för en skådespelare.
 
- Många tänker nog ”det vore kul att göra en”. Men ja, det kommer inte att funka...
| 21 september 2022 16:00 |