Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

7 juni 2016 | 14:10

Bob Odenkirk får roll som journalist i verklighetsbaserad AMC-serie

Det är den obehagligt sanna berättelsen om journalisten David Carrs liv från knarkare till skribent på New York Times, beskriven i hans memoarer "The Night of the Gun".
Det finns många exempel på hyllade filmer där vi får följa en journalists jakt på sanningen, såsom i "All the President's Men" eller den mer aktuella "Spotlight". Man kan också säga att det finns en sub-genre där man korsar detta koncept med författarens memoarer, som i "Tokyo Vice" av Jake Adelstein och Susannah Cahalans "Brain on Fire". Nu vill AMC berätta historien om The New York Times-journalisten David Carrs livsöde genom en ny TV-serie baserad på hans bok "The Night of the Gun", där Bob Odenkirk får gestalta journalisten med knarkar-bakgrund.

Det är med anledning av David Carrs bortgång förra året (1956-2015) som AMC anser det aktuellt att dramatisera hans memoarer, där han i sann journalist-anda granskade sitt eget liv i sömmarna  och ställde sig frågan om vi bara berättar historier som vi kan leva med i längden, som får oss att se bra ut i efterhand?


David Carr

Han var inte bara en framgångsrik journalist på en av USAs största tidningar New York Times - han hade också en bakgrund som knarkmissbrukare och vandrade en väg från mörker till hopp. I boken berättar han väldigt naket och personligt om sin livshistoria, som visade sig vara långt mindre smickrande än vad han ville minnas efter att han rotat i gamla läkarjournaler och videoband för att finna den verkliga sanningen om sig själv.

Bob Odenkirk, som vi känner till bäst som titelkaraktär i "Better Call Saul" eller som comic relief till Walter White i "Breaking Bad", ska nu ha fått rollen som David Carr i TV-adaptionen, skriver Collider. Det blir en lång mer allvarlig Odenkirk vi får se, men själv ser han fram emot utmaningen.

- Jag hoppas på att göra David Carrs intellekt och bestämda natur rättvisa, säger Bob Odenkirk. Det kommer bli grymt... om vi gör det på rätt sätt.

Det kan helt klart bli intressant att se hur väl Odenkirk lyckas med en genomseriös roll, men med tanke på "Spotlights" framgång kan nog "The Night of the Gun" finna sin publik när den kommer ut någon gång nästa år på AMC.

Låter det intressant? Kan Odenkirk passa i rollen?
| 7 juni 2016 14:10 |