Film

Skribent

MovieZine

21 maj 2019 | 14:00

Blumhouse-producerade "The Invisible Man" dyker upp 2020

Men den klassiska skräckikonen har lite konkurrens av två andra monster på samma datum, i form av en dinosaurie och jättegorilla.
Tidigare i år fick man reda på att Universal har andra planer när det gäller sitt Dark Universe, vilket är en mer individualiserad riktning för sina klassiska monster. Först på tur är "The Invisible Man" där Leigh Whannell ("Upgrade") står för regin, med profiler som Elisabeth Moss och Storm Reid ("Sleight") klara för roller. 
 
Nu har producenten Jason Blum annonserat datumet för den kommande skräckisen och vi behöver inte vänta alltför länge. Premiärdatumet är 13 mars 2020 där man dessutom är i kamp med en annan monsterrulle, nämligen "Godzilla vs. Kong".
 
 
Inte nog med att detta visar tilltro på projektet att släppa den i mars, men både Blumhouse och Universal har haft tidigare framgång med titlar som har släppts den månaden (med "Us" som det senaste exemplet). 
 
Blum har tidigare sagt till Collider att det blir en film med lägre budget, vilket ju passar Blumhouse:
 
- Det var som Blumhouse-versionen av "The Invisible Man" - en film med en mindre budget. Den förlitar sig inte på specialeffekter, CGI och stunts. Det är en väldigt karaktärsdriven film som är tilltalande, nervkittlande och fräscht.
 
Kollar man vad Whannell skapade med "Upgrade" på endast 5 miljoner dollar, kan man inget annat än att se fram emot vad han visuellt kokar upp för denna. "The Invisible Man" har amerikansk biopremiär 13 mars 2020. 
 
Blev du förvånad av Universals premiärdatum för "The Invisible Man"? Vad tycker du om att den släpps samma dag som "Godzilla vs. Kong"? Kommentera nedan!
| 21 maj 2019 14:00 |