Spel

Skribent

Anders Eklöf

7 maj 2020 | 21:55

Blodisande trailer för vampyrspelet "Bloodlines 2"

Under kvällens Xbox-presentation fick vi se mer från uppföljaren till det kultförklarade vampyrspelet "Vampire: The Masquerade - Bloodlines".
Under kvällens Inside Xbox-presentation visades en rad spel till den kommande konsolen Xbox Series X.
 
En av titlarna vi fick se mer av är "Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2" som utvecklas av Hard Suits Labs och ges ut av den svenska studion Paradox Interactive.
 
Göm halspulsådern och plocka fram vitlöken! 
 
 
Spelet utspelar sig i den amerikanska staden Seattle på 2000-talet, där du tar dig an rollen som en nybliven vampyr som måste försöka överleva i blodsugarnas dystra undre värld.
 
Precis som i "penna- och papper"-rollspelet det baseras på får du välja att spela som en av flera olika vampyrklaner och det gäller att använda din list och vampyriska förmågor utöver dina huggtänder för att ta sig helskinnad ur konfrontationerna. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Föregångaren "Vampire: The Masquerade - Bloodlines" från 2004 sålde inte särskilt bra och fick en hel del kritik för sina buggar, men har sedan dess blivit lite av en kultklassiker.
 
När uppföljaren avslöjades för ungefär ett år sedan blev säkert många gamla fans av dator- och rollspelet överlyckliga. 
 
Jag minns själv tydligt hur jag trånade efter att få spela bordrollspelet efter att ha lusläst regelböckerna på den lokala rollspelsföreningen som tonåring, utan att vi aldrig kom till skott att spela det. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2" släpps till Xbox Series X, Xbox One, PC och Playstation 4 någon gång under 2020. Spelet ingår i den nya tjänsten "Smart Delivery", som innebär att du bara behöver köpa spelet en gång oavsett om du vill spela det på Xbox One eller den kommande konsolen. 
 
Spelade du den klassiska föregångaren? Ser du fram emot uppföljaren? 
| 7 maj 2020 21:55 |