Serie

Skribent

Paul Dakwar

9 november 2023 | 13:00

Blodig actionserie om grekiska gudar får ny säsong

Glöm romarriket. Grekisk mytologi är det som är hett nu! "Blood of Zeus" får en ny säsong, och är ett måste för alla som älskar gamla grekiska sagor om gudar och hjältar
Från studion bakom Netflixserien “Castlevania” kommer andra säsongen av “Blood of Zeus” nästa år. Datumet är oklart, men av teasern som nyligen släpptes kommer innehållet i nya säsongen hämma alla mytologi-cravings en kan tänkas ha, samtidigt som den garanterat kommer hålla samma nivå av action, spänning och våld.
 
Serien utgår ifrån grekisk mytologi och utspelar sig i antikens Grekland. I säsong ett ska halvguden Heron, son till åskguden Zeus, försöka rädda Olympen, gudarnas hemvist, och jorden. En ganska vanlig premiss för serier och filmer som utgår ifrån grekisk mytologi (“Clash of the Titans”, “Hercules” och “Immortals” är egentligen samma, återvunna koncept). Men jag, och många andra grekisk-mytologinördar där ute, klagar inte överhuvudtaget. 
 
Large 7d151fbad63c22379c11e5e75c4047d2 screenshotter  netflix bloodofzeuss1e1acalltoarms 14 e2 80 9917 e2 80 9d
 
Det finns inte mycket information om vad säsong två kommer handla om. Men teasern visar hur dödsrikets gud Hades försöker övertyga sin bror Zeus att föra krig mot människorna. Zeus, å andra sidan, är övertygad om att hans son Heron kommer att kunna släppa lös sin fulla kraft för att möta det hot som kommer i deras väg. 
 
Serien kommer släppas på Netflix nästa år, men ett specifikt datum är ännu oklart.
 
| 9 november 2023 13:00 |