Trailer

Skribent

Alexander Kardelo

7 augusti 2023 | 14:30

Blodig actionstänkare med drag av 80-talets hämndlystna hjältar

Se trailern till actionrullen ”Triggered” som inspirerades av hårda klassiska titlar som ”Rambo”, ”Commando” och ”Die Hard”.
Filippinsk action, kan det vara något? Under helgen släpptes trailern till en blodig ny hämndrulle med titeln ”Triggered” (eller ”Topakk” på originalspråk) som snart ska få sin premiär på filmfestivalen i Locarno.
 
Regissören Richard V. Somes berättar för Variety hur han sneglade mot 80-talshårdingar som Stallone, Schwarzenegger och Willis:
 
- Jag är verkligen inspirerad av 80-talets actionfilmer. Det började med ”First Blood” och ”Commando”. Jag tänkte också på hela subgenren med ”den motvillige hjälten”, filmer som ”Die Hard” och ”Dödligt vapen” (…) Det är den typen av karaktär jag vill se i mina filmer. Någon som har brister, är mänsklig och inte alls ostoppbar.
 
 
I filmen möter vi Miguel (Arjo Atayde), en före detta soldat med PTSD och inre demoner, som hamnar mitt i en våldsam konflikt: en knarklangare söker hans skydd mot en dödspatrull. Jordnära karaktärer och over-the-top-action utlovas.
 
- Vi kan inte göra action på samma sätt som Hollywood. Men vi kan ge publiken något som känns. Vi gör det old-school. Vi får sällan göra actionfilm i Filippinerna, så när vi nu gör det, varför inte gå tillbaka till genrens glansperiod?, frågar regissören.
 
Se trailern här:
 
 
Än är det inte klart när "Triggered" kommer till Sverige. Filmen har redan sålts till Tyskland, Baltikum och flera andra länder, så det är nog bara en tidsfråga innan även vi får se om den filippinska actionvärlden levererar.
| 7 augusti 2023 14:30 |