Film

Skribent

MovieZine

24 juni 2019 | 22:35

”Flash Gordon” nästa för Taika Waititi?

Regissören bakom ”Thor: Ragnarök” ska ge sig på en animerad version av rymdhjälten Blixt Gordon åt Fox/Disney.
”Flash Gordon” är på väg tillbaka till bioduken - den här gången som animerad film. Fox/Disney har anlitat Taika Waititi som ska försöka ”knäcka” hur exakt detta ska göras. Deadline kan dock inte meddela om Waititi kommer skriva, regissera eller vara inblandad på något annat sätt.

Den nyzeeländske regissören slog igenom med kultfilmen ”What We Do in the Shadows” (2014), och gjorde succé i Marvels universum med ”Thor: Ragnarök” (2017). Han blev nyss klar med krigssatiren ”Jojo Rabbit”, som handlar om en ung pojke som har Adolf Hitler som låtsaskompis. Näst på tur står anime-filmatiseringen "Akira" med premiär 2021.
 
 
Flash Gordon (eller Blixt Gordon på svenska) är serietidningshjälten som såg dagens ljus år 1934. Han har sedan dess medverkat i flera tv-serier och i en långfilm från 1980. ”Flash Gordon” red på vågen av science ficrion-framgångar som ”Star Wars” och ”Superman” men blev ingen större hit. Numera har den kultfilmsstatus.

Det har länge pratats om en ny filmatisering, med regissörer som Julius Avery (”Overlord”) och Matthew Vaughn (”Kingsman”) påtänkta för jobbet.
| 24 juni 2019 22:35 |