Film

Skribent

Josefine Krischausky

10 november 2021 | 18:00

"Blitz" är Steve McQueens nästa långfilm

Den hyllade regissören bakom "12 Years a Slave" och antologiserien "Small Axe" börjar spela in sitt nya projekt nästa år.
Steve McQueen har påbörjat arbetet med sin nästa långfilm, rapporterar Deadline. Projektet går under namnet "Blitz" och baseras på en originalidé av McQueen, som både skriver manus, producerar och regisserar.
 
Än så länge hålls filmens premiss hemlig, och det finns inte heller några bekräftade skådespelare i nuläget. Men som med flera av regissörens tidigare filmer lär vi kunna vänta oss samarbeten med kända, prisbelönta skådespelare, samt en handling full av samhällsanalys.
 
"Blitz" återförenar även McQueen med produktionsbolaget New Regency, som har backat flera andra av regissörens långfilmer, däribland "Widows" och den stora Oscarsvinnaren "12 Years a Slave".
 
McQueen var senast aktuell med "Small Axe", en antologiserie bestående av fem verklighetsbaserade historier berättade i långfilmsformat. Produktionen hyllades av såväl publik som kritiker, och belönades med flera BAFTA-statyetter.
 
Inspelningen av "Blitz" sätter igång under 2022. 
| 10 november 2021 18:00 |