Film

Skribent

MovieZine

2 september 2020 | 19:00

Blir "Black Panther 2" av utan Chadwick Boseman?

Hollywood Reporter kartlägger Disneys alternativ för Marvel-uppföljaren.
Chadwick Bosemans plötsliga död har onekligen väckt många känslor i filmvärlden. När den första chocken lagt sig kommer också frågor och funderingar om vad det kan innebära för Black Panther, superhjälten som blev omtyckt och ikonisk tack vare Boseman.

Hollywood Reporter har publicerat en ingående artikel om bland annat hur den 43-årige skådespelaren lyckades hålla sin cancerdiagnos hemlig.
 
Ingen inom produktionen, inte ens Marvel-chefen Kevin Feige, kände till Bosemans tillstånd. Hans önskan var att hålla sin kamp mot cancern hemlig från alla utom familjen, eftersom han in i det sista trodde att han skulle överleva. Boseman - som förlorat mycket vikt det senaste året - hoppades komma åter i form för spela in "Black Panther 2" nästa vår.
 
 
Disney-källor meddelar att företaget är i sorg, och fokuserar på att hedra Chadwick Boseman framför att tänka på uppföljaren.

Men det finns, enligt THR, flera alternativ för att "Black Panther 2" ska kunna bli av. Planen har också varit att låta karaktären medverka i fler framtida Marvel-filmer. Disney kan ersätta Boseman med en annan skådespelare i huvudrollen (och riskera protester från fans). Det är också möjligt, och kanske mer troligt, att T'Challas syster Shuri (spelad av Letitia Wright) får ta över Black Panther-dräkten, vilket har hänt i serietidningarna.
 
 
Oavsett vilken väg Disney tar så hoppas vi på ett respektfullt och värdigt farväl till Boseman och Kung T'Challa. "Black Panther II" var tänkt att få biopremiär 6 maj 2022, men kommer med stor sannolikhet att bli uppskjuten.
 
 
Hur borde Marvel gå vidare med Black Panther? Tyck till nedan.
| 2 september 2020 19:00 |