Film

Skribent

MovieZine

29 augusti 2020 | 15:00

Upptäck Chadwick Bosemans bästa roller

Streama hyllade filmer som "42", "Get on Up" och "Black Panther" - vi hjälper dig att hitta dem.
Hollywoodstjärnan Chadwick Boseman fick en kort men intensiv filmkarriär, innan cancern tog honom vid 43 års ålder.

De flesta lär förknippa honom med rollen som T'Challa/Black Panther i MCU. Men Boseman var mycket mer än sin Marvelkaraktär. Han har gestaltat flera amerikanska hjältar och förebilder, i sevärda och hyllade filmer som "42" och "Get on Up".

Efter det plötsliga dödsbeskedet vill många antagligen upptäcka mer av vad den begåvade skådespelaren hade att erbjuda. Vi har samlat några av hans främsta filmer och var du kan se dem.
 
 
Bosemans genombrottsfilm från 2013 - dramat "42" om baseballstjärnan Jackie Robinson - finns att hyra hos SF Anytime, Rakuten, iTunes, Viaplay Store och Google Play, eller streama på ComHem Play.
 
 
Sportkomedin "Draft Day" (2014) med Kevin Costner ingår i Viaplay-abonnemanget.
 
 
James Brown-biografin "Get On Up" (2014) kan hyras hos Microsoft Store, SF Anytime, iTunes och Rakuten.
 
 
Den fransk-producerade hämndfilmen "Message from The King" (2016) visas på Netflix. Där finns också "Gods of Egypt" från samma år, med Boseman i en mindre roll.
 
 
Verklighetsbaerade "Marshall" (2017) finns som hyrfilm på SF Anytime och Viaplay Store. Eller som digital köpfilm hos Google Play och iTunes. Den ingår också i abonnemanget på ComHem Play.
 
 
Actionthrillern "21 Bridges" (2019) är tillgänglig hos SF Anytime, iTunes, Viaplay Store och Rakuten. Du kan också streama via ComHem Play eller Cineasterna.
 
 
Spike Lees "Da 5 Bloods" (2020) med Boseman i en liten roll finns att streama på Netflix.
 
 
Sist men inte minst, superhjälterollen som gjorde en redan hyllad skådespelare till en blockbuster-stjärna. Både "Captain America: Civil War" och "Black Panther" finns att hyra hos SF Anytime och i Viaplay Store. "Avengers: Infinity War" ingår i abonnemanget på Amazon Prime och "Avengers: Endgame" finns att streama på Viaplay.
| 29 augusti 2020 15:00 |