Film

Skribent

Josefine Krischausky

6 maj 2021 | 13:00

Blake Lively spelar yrkesmördare i serietidningsfilm hos Netflix

Dark Horse-serien "Lady Killer" blir film, med Oscarsvinnaren Diablo Cody bakom manuset.
Deadline rapporterar att Blake Lively kommer producera och spela huvudrollen i den kommande Netflix-filmen "Lady Killer", en adaption av en serietidning från det kända förlaget Dark Horse. 
 
Lively kommer att spela karaktären Josie Schuller, en till synes perfekt hemmafru på 1950-talet. Vad hennes make däremot inte vet är att hon samtidigt lever ett annat liv. När det blir svårt att få saker och ting att gå ihop extraknäcker hon som yrkesmördare, ett jobb hon själv trivs mycket bra med.
 
Serieförlagan är skriven av Joëlle Jones och Jamie S. Rich, samt illustrerad av Jones, och har publicerats av Dark Horse sedan 2015. Filmen kommer att skrivas av Diablo Cody, som tidigare har vunnit en Oscar för sitt manus till tonårskomedin "Juno". Vem som regisserar är ännu inte bekräftat. 
 
 
Netflix har haft ett avtal med Dark Horse sedan två år tillbaka, ett samarbete som hittills har resulterat i superhjälteserien "The Umbrella Academy" och Jonas Åkerlunds film "Polar". Näst på tur står även en adaption av serien "Mystery Girl", med Tiffany Haddish i huvudrollen. 
 
Till Livelys senaste filmroller hör bland annat "A Simple Favor" och "A Rhythm Section". Nyligen blev det även klart att hon spelar i den postapokalyptiska "Dark Days at the Magna Carta", även den hos Netflix.
| 6 maj 2021 13:00 |