Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

17 april 2024 | 21:15

"Blair Witch"-teamet missnöjda: "Originalskaparna har ignorerats två gånger"

25 år efter första filmen verkar ingen av originalskaparna fått förfrågan om att vara med.
Sen "Blair Witch Project" tog världen med storm vid sin premiär 1999 har found footage-filmen fått ytterligare två uppföljare. Den sågade "Blair Witch 2" från 2000 och misslyckade rebooten "Blair Witch" från 2016. 
 
Nyligen blev det klart att skräckserien får ännu en uppföljare - filmbolagen Blumhouse och Lionsgate meddelade detta under årets upplaga av ComicCon. Däremot är inte någon från originalfilmen inblandad, enligt första filmens produktionsdesigner Ben Rock. Varken Eduardo Sánchez eller Daniel Myrick som regisserade originalet är med - däremot är Roy Lee som regisserade 2016-versionen inblandad till en viss utsträckning. 
 
I en kommentar till The Hollywood Reporter säger Ben Rock att nyheten om ännu en ny film är bitterljuv: 
 
- Vad jag tror hänt är att originalskaparna har ignorerats två gånger, och ersatts av andra personer som har varit bra. Men inga av uppföljarna har connectat med publiken på det sätt man velat. Så det kan vara värt att åtminstone prata med några av originalskaparna. 
 
 
Ben Rock är inte ensam om att vara missnöjd med hur det hela har gått till. I ett långt Instagram-inlägg har Joshua Leonard - en av de tre huvudrollsinnehavarna från första filmen - delat med sig av sina tankar: 
 
- Jag är så stolt över vår lilla punk-rock film, och jag ÄLSKAR fansen som håller glöden vid liv. Vid det här laget har vi stått ut med 25 års repektlöst beteende från individer som cashat in majoriteten av vinsten från VÅR skapelse, och det känns både fult och klasslöst. 
Ben Rock och Joshua Leonard får uppbackning av första filmens producent Mike Monello som skriver på X (före detta Twitter): 
 
- Radikal idé: Ni kan ge projektet till originalteamet som gjorde första filmen. Du vet, teamet som faktiskt har planer på att göra en hel serie och återuppfinna vad en "Blair Witch"-film kan vara? @jason_blum @Lionsgate @blumhouse
 
Spana in inläggen från Leonard och Monello nedan: 
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Joshua Leonard (@thejoshualeonard)

 
 
Tycker du originalskaparna borde involveras? Kommentera gärna.  
| 17 april 2024 21:15 |