Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

15 maj 2016 | 15:00

"Black Panther" blir nästan helt afrikansk

90% av skådisarna kommer vara afrikanska eller afroamerikanska, säger Kevin Feige.
Chadwick Bosemans Black Panther gjorde (och gör) stor succé i "Captain America: Civil War", och år 2018 är det dags för hans egna solo-film att få premiär. Med sig på resan får han Oscarsvinnaren Lupita Nyong'o och Michael B. Jordan.

Marvel-överhuvudet Kevin Feige sa i en intervju med The Empire Film Podcast apropå detta att nästan alla i filmen kommer att spelas av svarta skådisar:

- Filmen kommer att ha en av de bästa ensemblerna vi någonsin haft och 90% av casten är antingen afrikaner eller afroamerikaner. 

Även om det inte går att utläsa särskilt mycket om handlingen i filmen ur ovanstående citat så kan vi nog räkna med att en majoritet av historien lär utspela sig i Wakanda, det påhittade land där T'challa kommer ifrån.

Feige kände att det var ett stort steg för filmvärlden att ta; att våga lita på att vi i filmpubliken inte bara vill se vita skådisar längre:

- Det är ett steg som Marvel tog i serietidningsvärlden för flera år sedan, och det kändes som att det var hög tid att ta det även i filmvärlden.

Marvel går alltså i en annan riktning än exempelvis den brutalt utskällda "Exodus: Gods and Kings", som mottog kritik för så kallad "whitewashing".

Vilken kommande Marvel-film ser du mest fram emot?
| 15 maj 2016 15:00 |