Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 oktober 2022 | 17:30

Black Adam och Justice Society - lär känna DC:s nyaste filmhjältar

Äntligen får vi se stjärnor som Dwayne Johnson och Pierce Brosnan kliva in i superhjältegenren. Här berättar de själva om höstens DC-äventyr, "Black Adam".
DC:s universum växer för varje år, och i helgen är det dags att lära känna en bunt nya superhjältar. ”Black Adam” introducerar oss för inte bara en Shazam-liknande, biffig antihjälte, utan också för Justice Society som figurerat i serietidningar i mer än 80 år.
 
MovieZine deltog nyligen i en presskonferens där alla skådespelare fick berätta mer om sina roller. Lär känna alla superförmågor i ”Black Adam” nedan.
 
 

Dwayne Johnson är Black Adam

 
Teth Adam är en karaktär som levt i ett fängelse i 5000 år, när han äntligen släpps fri. Driven av ilska och hämnd ses han som en potentiellt farlig superskurk - frågan är om denna antihjälte kan hitta sin moraliska kompass under filmens gång?
 
Skådespelaren Dwayne Johnson knöts till rollen redan för femton år sen, så det har varit en lång resa för att få till drömprojektet. Han berättar om vad som lockade honom till karaktären:
 
- Förutom att han kan flyga och skjuta elektricitet ur fingrarna? Förmodligen att han har en så stark övertygelse. Det var en ära att spela honom och presentera honom för världen. Men det tilltalade mig också att visa upp JSA för världen.
 
JSA är förstås Justice Society of America - ett team av superhjältar som först dök upp i serietidningar år 1940. Först nu gör de sin debut på bioduken.
 

Aldis Hodge är Hawkman

 
Large b671e97cb2cabf69b8aa7675c3fc02eb rev 1 bad cct 024rv2color high res jpeg
 
I filmen är Hawkman något av en ledare för JSA, som sätter ihop teamet på uppdrag av Amanda Waller (Viola Davis). Hodge är en skådis vi sett i filmer som ”Dolda tillgångar” och ”One Night in Miami”. Han berättar att det var en dröm att ta en älskad superhjälte till bioduken.
 
- Det var fantastiskt för mig att kliva in i rollen. Jag är själv ett stort fan av serietidningar och JSA. Det var DC:s serier som fångade in mig som barn! Jag vet att fansen älskar den här karaktären så jag kände ett stort ansvar. För mig står han för en känsla av hopp. Och det vi gjort här är något magiskt. En dröm har blivit sann.
 

Noah Centineo är Atom Smasher

 
Large b671e97cb2cabf69b8aa7675c3fc02eb rev 1 bad 09568rc high res jpeg
 
26-årige Centineo känns igen från Netflix-romcoms som ”Till alla killar jag har gillat” och ”The Perfect Date”. Nu byter han young adult-filmer mot hjälten Atom Smasher, som förutom sin superstyrka också kan göra sig riktigt stor. Skådespelaren berättar om sina förberedelser:
 
- Man tar sig an det som vilken annan roll som helst. Man gör vad man kan för att försöka förstå vem karaktären är. Atom Smasher kommer från en familj av superhjältar. Hans farbror Al var en hjälte, hans farfar var till och med en skurk. Det kommer med förväntningar och en viss press, men också privilegier. Sen gäller det bara att dyka upp och ge allt med det här underbara gänget som blivit min familj. Det var den lättaste biten.
 

Quintessa Swindell är Cyclone

 
Large b671e97cb2cabf69b8aa7675c3fc02eb rev 1 bad t2 007 high res jpeg
 
Swindell, 25 år, är relativt ny i branschen men har redan hunnit med roller i tv-serien ”In Treatment” och sci-fi-filmen ”Voyagers”. Härnäst syns hon i Paul Schraders ”Master Gardener”, men först dyker hon upp som yrvädret Maxine, aka Cyclone, som kan kontrollera vind och luft.
 
- Det som stod ut för mig är hur unik hon var. Hon är en ung kvinna men aldrig en stereotyp, hon försöker bara hitta sig själv. Det här är första gången hon får vara superhjälte, den hon är menad att vara. Detta har varit hennes dröm. Hon kommer från en familj av superhjältar och undrar om hon kan leva upp till det. Hon är ute på en resa för att upptäcka sig själv och det inspirerade mig verkligen.
 

Pierce Brosnan är Dr. Fate

 
Large b671e97cb2cabf69b8aa7675c3fc02eb rev 1 bad 09329rc high res jpeg
 
Sist men inte minst ser vi Pierce Brosnan som Kent Nelson, alias magikern Dr. Fate. James Bond-stjärnan såg fram emot att spela superhjälte för första gången i sin långa karriär. Varför dröjde det så länge?
 
- Jag har undrat det själv i många år. Doctor Fate kom i rätt tidpunkt för mig. Jag har levt länge och samlat på mig många erfarenheter. Jag hade verkligen så kul i rollen. Varje dag på jobbet var ett nöje. Vi blev verkligen som en familj.
 
- Fate är en av de äldsta karaktärer i DC-världen. Han är en magiker, men framför allt en man. Kent Nelson är en arkeolog som kliver in i denna värld med en uppoffring - hans fars död. Det finns mycket mytologi där. Han kan se in i framtiden. Han kan se vilka som ska dö. Och när man har den typen av hemligheter hos sin karaktär, kan man som skådespelare göra något väldigt personligt av det. Jag älskade att spela honom, berättar Brosnan.
 
 
”The Rock” hoppas att gänget tillsammans har lyckats få till en film som är både annorlunda och unik i superhjältegenren.
 
- Först av allt ville vi alla försöka göra en film som stack ut i den här genren som varit så framgångsrik i så många år. Vi sa det ofta, att vi ville skapa en ny era för DC:s universum. Det innebar att introducera 5, 6, 7 nya karaktärer, med stor respekt för mytologin och fansen. Det var mycket att balansera. Och något som låter en tänka på filosofiska meningsskiljaktigheter. Alla karaktärer har sina egna åsikter men ingen har fel.
 
”Black Adam” får biopremiär imorgon, 21 oktober.
| 20 oktober 2022 17:30 |