Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 oktober 2022 | 12:00

"Black Adam" är Dwayne Johnsons största biopremiär

Sågad av kritiker men älskad av publiken. Nya superhjältefilmen gav actionstjärnan en rekordstor premiärhelg.
Kritikerna har inte varit nådiga mot DC-filmen "Black Adam". Den har kallats för "tröttsam" i Aftonbladet, "humorlös" hos Entertainment Weekly och "den sämsta suerhjältefilmen någonsin från DC" av GP.
 
Sågningarna har dock inte hindrat publiken, som visar att både DC och Dwayne Johnson har sin starka fanskara. Rotten Tomatoes publikbetyg ligger på 90% (mot kritikernas 39%) och på IMDb ligger snittbetyget i skrivande stund på 7.1/10.
 
Och biohelgen slutade med fina resultat för dem gamle wrestlingstjärnan. Med intäkter på 67 miljoner dollar bara i USA är "Black Adam" den största premiärhelgen nånsin för en film med The Rock i huvudrollen. (Ensemblefilmer som "Fast & Furious" räknas inte in.) Budgeten låg på explosiva 200 miljoner.
 
Filmen har redan spelat in runt 140 miljoner dollar världen över, skriver Box Office Mojo. Det är den bästa premiärhelgen sedan förra stora superhjälterullen på bio - "Thor: Love and Thunder" som släpptes i somras.
 
 

Så tyckte de svenska biobesökarna om "Black Adam"

 
MovieZines läsare fick tycka till om "Black Adam" efter helgens biopremiär. Här är ett urval av kommentarerna på Facebook, varav de flesta var positivt inställda till en fartfylld popcornrulle med några sköna karaktärer.
 
"Tyckte den var bra. Gillade Dr Fate skarpt. Fullt med action vilket jag gillar" - Kim H.
 
"Kändes fräsch, en positiv överraskning. Hur pass snyggt gjort den var sett till det visuella var ett rejält plus." - Mattias A.

"Riktig grym film tycker jag." - Henric H.
 
"Helt klart godkänd. Värd biobesöket!" - Göran S.
 
"Helt okej popcornunderhållning. The Rock är lika enformig som vanligt. En tumme upp för underhållningen och ett finger ner i halsen för brist på nyskapande." - André O.
 
"Efter att jag såg betygen så blev jag lite orolig men jag blev glatt överraskad när jag såg den. Ingen perfekt film men väldigt underhållande. Dr. Fate, Hawkman och Black Adam är bäst i filmen!" - Mattias A.
 
"En av de bästa DC-filmerna som gjorts" - Micke H.
 
Vad tyckte ni om "Black Adam"? Är den oförtjänt sågad? Kommentera nedan.
| 24 oktober 2022 12:00 |