Film

Skribent

MovieZine

6 mars 2017 | 10:00

Björn Skifs samlar musikvänner i ”Filmen om Badrock”

I somras var det trettio år sen Björn Skifs samlade sina artistkollegor i Borgholm på Öland och Badrock föddes. Nu kommer ”Filmen om Badrock” på bio.
Det som började med vad många tyckte var en galen idé från Björn Skifs blev så småningom nästan en synonym för svensk sommar. ”Filmen om Badrock” bjuder på en härlig konsert­upplevelse men vi får också följa Björn och hans artistkollegor backstage, på Ölands-utflykter och fest.

– Jag är stolt och glad över det vi gjorde. Vi hade kul under tiden och vi kunde glädja många andra samtidigt. Nu när Badrock blir film och ska visas på bio så hoppas jag att vi kan glädja ännu fler – både Badrock-veteraner och Badrock-debutanter, säger Björn Skifs i ett pressmeddelande.



Under ledning av kapellmästare Anders Berglund med band bjuder Björn själv, Tommy Nilsson, Marie Fredriksson solo och tillsammans med Per Gessle i Roxette, Lena Philipsson, Lisa Nilsson, Sanne Salomonsson, Louise Hoffsten, Anne-Lie Rydé, Nina Söderquist och Mats Ronander på en riktig hitkavalkad.

”Filmen om Badrock” navigerar oss genom den unika upplevelse som Badrock var i Sommarsverige under åren 1986 till 1992. Vi landar sen i sommaren 2016 då Badrocken uppstod för en sista gång, i samband med Borgholms 200-års-jubileum, med artister som åter fick köerna att ringla utanför Borgholms slottsruin och sommarens publik att dansa under åtta sommardagar i augusti.

”Filmen om Badrock” har biopremiär på tisdag den 7 mars över hela landet.
| 6 mars 2017 10:00 |