Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 augusti 2021 | 12:45

"Birds of Prey" får en spin-off hos HBO Max

Projektet, som skrivs av "Lovecraft Country"-skaparen Misha Green, låter karaktären Black Canary stå i centrum.
En spin-off till Harley Quinn-filmen "Birds of Prey" är officiellt påväg, rapporterar Cinelinx. Denna gång har det däremot blivit dags att låta en annan person vara i centrum – den kommande filmen kommer att kretsa kring Black Canary, i "Birds of Prey" spelad av Jurnee Smollett. 
 
Smollett kommer att upprepa sin roll i det nya projektet, som låter henne återförenas med "Lovecraft Country"-skaparen Misha Green. Green skriver manuset till filmen, men det är ännu inte bekräftat ifall hon även kommer att stå för regin.
 
 
Karaktären Black Canary har figurerat i DC-universumet sedan 1940-talet, men kom att få sin filmdebut först i och med förra årets premiär av "Bird of Prey". Handlingen i den nya filmen är ännu okänd, och det återstår att se vilka andra rollfigurer som kan komma att dyka upp.
 
Collider bekräftar att Black Canary-filmen görs exklusivt för HBO Max, som på senare tid har kommit att samarbeta en hel del med Warner Bros. Även flera andra kommande DC-produktioner går direkt till streamingtjänsten, däribland filmen om Batgirl, samt en ny miniserie om Superman.
 
Ser du fram emot att få se mer av Black Canary i DC:s filmuniversum?
| 21 augusti 2021 12:45 |