Film

Skribent

Erika Jarhed

21 april 2023 | 15:00

Filmtips! MovieZine delar ut högsta betyg till två nya biopremiärer

Vad ska du se på bio härnäst? Skräckisen "Evil Dead Rise" och krigsdramat "Rebel" har just landat på bio. Båda har fått högsta betyg av MovieZine.
Ja vad ska du egentligen göra under helgen? Gå på bio är vårt tips! Två sprillans nya filmer har nämligen fått premiär - som båda har fått full pott av MovieZines recensenter!
 
Du som är en riktig skräck-älskare och som inte vill något hellre än att bli inbjuden på en äkta blodfest har verkligen något att se fram emot. Och en annan grym film finns för dig som i stället vill vara med om en stark filmupplevelse med ett känsloladdat krigsdrama.
 

"Evil Dead Rise"

 
 
Den femte filmen i "Evil Dead"-franchisen har just haft premiär. Det var 10 (!) år sedan vi fick den senaste, som Fede Álvarez regisserade. Denna gången hittar vi Lee Cronin bakom kameran ("The Hole in the Ground").
 
"Evil Dead Rise" handlar om de två systrarna Ellie (Alyssa Sutherland) och Beth (Lily Sullivan) som återförenas i Los Angeles. Men när ett av Ellies barn hittar en mystisk vinylskiva och en gammal bok som råkar släppa lös en blodtörstig demon tar den över Ellies kropp, som nu börjar attackera sina egna barn. Beth behöver nu göra allt för att få ut alla levande. 
 
Vår recensent kallar filmen för att vara "ett spektakulärt blodbad" och att det är ett "mästerverk i teknisk skicklighet"! Läs hela recensionen. Regissören har dessutom berättat nyligen att de använde sig av 6500 liter fejkblod till filmen!
 

"Rebel"

 
 
Här regisserar duon Adil El Arbi och Bilall Fallah, som tidigare har gjort filmer som "Black" (2015) och "Bad Boys for Life" (2020), och nu är de tillbaka som aldrig förr! "Rebel" fick premiär på film festivalen i Cannes förra året, men det är inte förrän nu den får sin Sverige-premiär.
 
I detta drama får vi möta två bröder från Bryssel som på olika vägar successivt dras in i radikaliserade jihadist-kretsar, och blir så småningom IS-krigare i Syrien. Samtidigt får vi följa deras mors kamp för att skydda den yngre brodern som bara är 13 år. Belgiska Aboubakr Bensaihi och Lubna Azabal skådespelar.
 
Vår recensent gav filmen fullpott och beskrev den som ett "explosivt och gripande krigsdrama" som helt enkelt var en "oförglömglig filmupplevelse". Läs hela recensionen!
 
Vilken film ska du se på bio härnäst?
| 21 april 2023 15:00 |