Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 april 2023 | 08:35

"Evil Dead Rise" gjorde av med 6500 liter blod på inspelningen

Regissören Lee Cronin bjuder på en riktig gorefest. "Jag tyckte synd om alla i biopubliken", berättar han efter premiären.
Är du redo för en blodig film? Jag menar en riktigt, riktigt, riktigt blodig film?
 
Då vill du inte missa "Evil Dead Rise" som går upp på svenska biodukar i helgen. Enligt en ny intervju med regissören Lee Cronin användes imponerande mängder fejkblod - hela 6500 liter faktiskt.
 
Och det är inte bara att skvätta lite Buttericks-blod över skådespelarna. Trovärdigt fejkblod kräver hårt arbete, förklarar Cronin.
 
- Det är äkta, kladdigt filmblod. Vi hyrde ett industrikök för att koka blodet och hålla det färskt, och kunna värma upp det, eftersom karaktärerna är täckta i det. Mycket i filmen gick ut på att hantera vätska, för jag ville att blodet skulle vara en egen karaktär. Det måste kännas rätt och se helt rätt ut.
 

Cronin är regissören bakom irländska dramarysaren "The Hole in the Ground". Tack vare den får han nu ta över Sam Raimis "Evil Dead"-franchise, som fortsätter med nya karaktärer fångade i ett hyreshus. De hittar De dödas bok och demoniskt kaos utbryter.
 
- Sam kommunicerar enkelt. Hans råd var: se till att Deadites är riktigt läskiga och använd boken. "Självklart", sa jag. I övrigt lät han mig berätta min historia på mitt sätt.
 
- Häromdagen såg jag filmen på en europeisk premiär i ett rum fullt av vettskrämda människor. Jag tänkte "herregud, filmen är så hardcore. Jag kan inte tro på vad vi har gjort." Jag tyckte synd om alla i publiken, säger regissören till Variety.
 

Kampen om titeln "årets blodigaste film" är för övrigt hård. För bara några dagar sedan skrev vi om den sydkoreanska "Project Wolf Hunting" som använde 2,5 ton fejkblod på inspelningen. Men det låter alltså som att "Evil Dead Rise" tar priset.
| 20 april 2023 08:35 |